Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/10/2014

Al juliol es realitzaran camps de treball arqueològics a Darró

La part visitable del jaciment arqueològic es troba a l'altra banda del carrer de Ponent    La part visitable del jaciment arqueològic es troba a l'altra banda del carrer de Ponent

La parcel·la municipal de les runes de Darró serà objecte de treballs arqueològics gràcies als camps de treball de la Diputació de Barcelona i el Departament de Joventut de la Generalitat

Després de projectar-ho fa un parell d'anys, finalment es farà realitat. L'Ajuntament de Vilanova s'ha reunit amb la Diputació de Barcelona i el Departament de Joventut de la Generalitat per tirar endavant uns camps de treball a les restes arqueològiques de Darró el juliol de 2015.
La idea és que una trentena de joves puguin treballar la parcel·la de propietat municipal, fent un treball de camp que permeti a aquests joves iniciar-se en el món de l'arqueologia, supervisats per arqueòlegs del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació.
Així, la primera quinzena de juliol, s'oferirà la possibilitat al joves del territori, mentre que la segona part seran camps de treball internacionals organitzats per la Generalitat.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha explicat després de la reunió que "paral·lelament, amb la Diputació s'està treballant per poder fer un treball continuat al llarg de l'any en aquesta parcel·la, amb gent del territori".

L'objectiu és delimitar la zona, que ara està envoltada d'una tanca, i on de moment se sap que hi ha restes, però no s'ha pogut consolidar i fer visible. La parcel·la està delimitada per la via del tren, el carrer de Ponent, i el solar que aquests dos darrers estius s'ha utilitzat com a aparcament.
Els camps de treball de l'estiu vinent estaran subvencionats per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, mentre que l'Ajuntament de VNG subvencionarà l'allotjament dels participants.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00