Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/01/2013

Els ciutadans que paguin l'IBI i l'IAE al llarg del mes de gener es beneficiaran d'un 5% de descompte

Les ordenances fiscals per al 2013 volen facilitar la implantació d'activitat econòmica a la ciutat     Les ordenances fiscals per al 2013 volen facilitar la implantació d'activitat econòmica a la ciutat

Les ordenances fiscals per aquest 2013 contemplen una ampliació dels beneficis fiscals, com la bonificació del 50% de l'impost sobre vehicles als aturats de llarga durada

Els ciutadans que es vulguin estalviar un 5% a l'hora de fer efectiu el pagament de dos dels impostos més quantiosos a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Impost Sobre Béns Immobles i l'Impost Sobre Activitats Econòmiques, poden fer el pagament de tot l'any de manera anticipada fins al 31 de gener.

Els contribuents que es vulguin acollir a aquesta modalitat de pagament hauran de tramitar la seva sol·licitud al departament de Recaptació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú abans dels dia 25 de gener, i realitzar l'ingrés de la quota o les quotes bonificades abans del dia 31 de gener.

Ampliació dels beneficis fiscals

Les Ordenançes Fiscals per a l'any 2013 contemplen diversos beneficis fiscals. Entre les modificacions i novetats més rellevants, destaca el fraccionament de pagaments per imports inferiors a 3 mil euros, fins a 12 mesos sense interessos (actualment són 3). Això si, cal fer-ho abans del 15 de febrer.
També s'ofereix un 75% de subvenció de terrenys destinats activitats agràries, i s'equipara en els beneficis fiscals les famílies monoparentals amb les famílies nombroses.
En el cas de l'Impost sobre Vehicles, se subvenciona el 50% de la quota als aturats de llarga durada amb baixos ingressos, i a les petites empreses que tinguin pèrdues.
En els supòsits de dació en pagament d'habitatges, es bonificarà o se subvencionarà l'Impost sobre l'increment (la plusvàlua).

El regidor d'Hisenda, Recursos Humans i Organització Interna de l'Ajuntament, Miquel Àngel Gargallo, ha explicat aquest matí en roda de premsa que "es vol facilitar l'obertura d'activitats econòmiques a la ciutat, per això aquest 2013 es modifiquen les ordenances i s'ofereix vacances fiscals, bonificació de la llicència d'activitats i la taxa d'escombraries industrials als emprenedors i aturats."

Així, es contemplen noves bonificacions a l'Impost sobre Construccions, a la Taxa per intervenció en activitats d'edificació, i a la Taxa per intervenció integral en activitats per impulsar la rehabilitació, el manteniment del teixit productiu existent i per afavorir la implantació i creació de nova activitat econòmica.
Finalment, s'amplien els supòsits de quota zero en la Taxa per intervenció integral en activitats al barri de Mar i al Nucli Antic.

Cal destacar també els canvis en la Taxa d'escombraries, que contemplen una nova regulació de les activitats desenvolupades a la via pública per garantir la utilització sostenible de l'espai públic.

La intenció, segons l'Alcaldessa de VNG Neus Lloveras, és que "les persones amb dificultats per fer front als pagaments es puguin acollir a aquestes facilitats, i les que puguin fer els pagaments de cop també es veuran beneficiades".

Increment de les tarifes

Els percentatges d'increment de les tarifes segons les ordenances fiscals d'aquest 2013 són els següents:
En el cas de l'IBI, quan el valor cadastral és inferior a 200 mil euros, el preu s'incrementa un 1,5%. Entre 200 mil i 300 mil, l'augment és del 2%, i per valors cadastrals superiors a 300 mil euros, l'IBI s'apuja un 3%.

Pel que fa la taxa escombraries, augmenta un 3,5%. La taxa del clavegueram puja un 2%, i la resta de tributs i preus públics s'incrementen un 1,5%.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00