Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2015

Els alumnes de cinquè de l'escola Santa Teresa pinten un grafit a la paret de La Piscina

Els infants s'han dividit en dos grups i han treballat tot el matí      Els infants s'han dividit en dos grups i han treballat tot el matí

Amb la intenció d'embellir l'espai públic, els nens i nenes van proposar a l'equip de govern el seu projecte del programa 'Design for change – Jo dissenyo el canvi'

Els nens i nenes de cinquè de primària de l'Escola Santa Teresa de Jesús, assessorats per un expert grafiter, han pintat aquest matí un grafit per embellir l'espai públic. Ho han fet a la paret de l'Esportiu La Piscina que dóna al carrer d'Olivella, i s'ho han passat d'allò més bé aprenent les tècniques per fer un bon grafit.

Grafit Santa Teresa1Grafit Santa Teresa2

El passat mes de febrer, aquests nens i nenes van presentar a l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i a la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia, un projecte per embellir aquesta paret. Es tracta d'un projecte que han portat a terme en el marc del programa internacional 'Design for Change – Jo dissenyo el canvi', que té l'objectiu d'implicar els infants en iniciatives per millorar el món des del seu entorn.

La primera fase del projecte va ser d'investigació al carrer, on van detectar indicis d'actituds incíviques, com mobiliari urbà fet malbé, presència d'excrements de gossos o pintades a les parets. Després de debatre en grup com afectava cada problema i quines possibilitats de millora hi veien, van decidir actuar en la qüestió de les pintades, tot millorant l'aspecte d'un dels murs exteriors de la piscina.

Mitjançant el projecte Design for Change, els infants han après a treballar en equip, a respectar les opinions dels altres i sobretot que ells també poden fer aportacions per millorar el seu entorn i promoure canvis positius al món.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00