Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/04/2016

La Camerata Eduard Toldrà, diumenge a l'Auditori

La Camerata assaja el concert aquests dies     La Camerata assaja el concert aquests dies

El concert 'De Dvorak als nostres temps' és la segona producció d'aquesta temporada de la camerata resident a l'Auditori Eduard Toldrà

Diumenge, l'endemà de Sant Jordi, torna la música de cambra a l'Auditori Eduard Toldrà. I ho fa de mà de la camerata que porta el nom del compositor vilanoví, en la segona de les 3 produccions que hi ofereix aquesta temporada.
"De Dvorák als nostres temps" és el títol del concert, que començarà a les 19 h sota la direcció de Salvador Brotons.

Com ja és habitual, Salvador Brotons ens vol oferir la possibilitat d'escoltar les noves propostes dels joves compositors. En aquest cas es tracta de Marc Migó, un dels nous joves talents del país, i de la seva obra "Epitaphium (Hans Rott in Memoriam)", que va ser estrenada a Ucraïna i que encara no ha estat interpretada a Catalunya ni a l'estat espanyol. Per acompanyar-lo, una de les serenates per a cordes més subtil i màgica de tots els temps, la "Serenata per a cordes" d'Antonín Dvorák, una obra escrita en un dels moments més feliços de la vida del compositor, tal com es desprèn de cadascun dels seus moviments.

De les tres obres que constitueixen el concert la "Serenata per a cordes" és la més ambiciosa i la que omplirà per sí mateixa tota la segona part. El gran compositor txec la va escriure en tant sols dues setmanes ara fa 141 anys. Aquell 1875 va ser molt productiu per a Dvorák: la cinquena Simfonia, el segon Quintet per a cordes, el primer Trio per a piano, la mateixa Serenata,...
Una època feliç. Feia poc que s'havia casat, just acabava de néixer el seu primer fill... i per fi començava a ser reconeguda la seva vàlua.

"Epitaphium (Hans Rott In Memoriam)", del jove compositor Marc Migó Cortés (Barcelona 1993), és una mena de frenètic viatge musical per la tràgica i amarga curta vida del compositor vienès Hans Rott, company d'estudis de Gustav Mahler i alumne predilecte d'Anton Bruckner, desaparegut prematurament amb tant sols 25 anys, víctima tant de trastorns mentals com del menyspreu que li va dedicar Johannes Brahms. Epithaphium ha estat finalista del concurs internacional de composició "Sacrarium 2015" i diumenge serà interpretada per primera vegada al nostre país i per segona vegada al món. Música acabada de sortir del forn... per a ser escoltada amb la màxima expectació!
La "Old Polish Suite", o "Suite antiga polonesa", és un arranjament per a orquestra de corda, lliure però fidel a l'esperit, de tres danses antigues tradicionals de Polònia... separades per curts interludis de caire coral. Va ser escrita en 1950 pel compositor, pianista, director i pedagog polonès Andrzej Panufnik, un dels principals revitalitzadors de l'Orquestra Filharmònica de Varsòvia un cop superat el desastre de la Segona Guerra Mundial.

Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00