Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2014

Capvespres al museu: patrimoni i cava al jardí de la Masia d'en Cabanyes

La visita guiada es farà a les 19 h, i inclou una copa de cava als jardins a les 20 h   La visita guiada es farà a les 19 h, i inclou una copa de cava als jardins a les 20 h

Els museus de Vilanova ofereixen diverses activitats aquest estiu. EL CIRMAC de la Masia d'en Cabanyes ha organitzat per a aquest mes d'agost una proposta per visitar l'exposició els vespres dels caps de setmana

En el marc de les activitats d'estiu als museus de Vilanova, els Jardins de la Masia d'en Cabanyes s'obren a la ciutadania els capvespres d'agost per gaudir d'una visita guiada al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC), per descobrir les estances i la col·lecció artística del segle XIX, acompanyat d'una copa de cava. Així la Masia d'en Cabanyes canvia la programació de visites durant l'estiu i proposa que enlloc de descobrir-la al matí, s'hi aprofiti el capvespre. Una oportunitat per gaudir de l'arquitectura i l'art en un entorn natural.

"Capvespres al Museu", una activitat pensada per gaudir en família, té la voluntat d'ensenyar i mostrar la Masia, un dels tresors patrimonials del Garraf, construïda el 1798 i considerada un cas excepcional en l'arquitectura de la Catalunya de finals de segle XVIII. L'estiu permet gaudir dels espais que fan la masia més singular i especial: els seus jardins i els seus espais verds, acompanyats de la façana neoclàssica de la Masia. Una façana i una Masia que han rebut recentment el reconeixement de Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric, ja que és un edifici significatiu del primer període del neoclassicisme català, amb aspectes que il·lustren la seva influència italiana.

L'activitat es planteja amb maridatge de cava, fruit de la col·laboració i gentilesa del Celler de Viticultors del Garraf. El nexe d'unió dels Cabanyes i la vinya ve de lluny, ja que els Cabanyes van apostar pel conreu de la vinya, i el seus vins i aiguardents van viatjar arreu d'Europa i del món.

Les visites dels capvespres es realitzaran els dies 9, 10, 16, 17, 23, 24, 29 i 31 d'agost, de 19h a 21 h. La visita guiada descobrirà als assistents el ric llegat familiar en un viatge en el temps del Romanticisme. El preu de l'activitat és de 4 euros, amb entrada gratuïta per als infants fins a 7 anys. Les visites, que inclouen servei de bar, són dinamitzades per Arc Gestió Cultural. Més informació al 639 868 491 o a info@arccultural.cat.

D'altra banda, les visites guiades dels matins del cap de setmana (a les 11h, 12h i 13h) es reiniciaran el 6 de setembre. Els dies 2 i 3 d'agost la Masia romandrà tancada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00