Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/10/2016

Conferència sobre els episodis psicòtics en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental

La jornada va tornar a omplir la sala d'actes del centre cívic La Geltrú      La jornada va tornar a omplir la sala d'actes del centre cívic La Geltrú

Més de 120 persones assisteixen a la 9a edició de la jornada de sensibilització comunitària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i el Servei de Rehabilitació Comunitària

Dijous es va celebrar al centre cívic la Geltrú la Jornada de Sensibilització Comunitària que organitzen cada any el Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental.

Més de 120 persones van omplir la sala d'actes del centre cívic La Geltrú per escoltar la conferència "Primers episodis psicòtics", a càrrec de Pau Carratalà, antropòleg de la medicina, de la doctora Ester Lobo, psiquiatra-psicoanalista; i d'un testimoni personal.

En la presentació de l'acte, la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, va recordar que, "malgrat que les xifres ens recorden que una de cada 4 persones patirem algun tips de trastorn mental al llarg de la vida, es tracta d'una realitat que encara no té prou visibilitat". En aquest sentit, va destacar "la important tasca que feu des del Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i que he pogut comprovar com a membre de la Taula per la Salut Mental. Des del govern municipal ens tindreu al vostre costat en aquest tasca de divulgació i sensibilització".
Conferència Salut Mental petita
Per la seva banda, Mayka Giménez, psicòloga del SRC Garraf, va voler recordar als assistents que "tots podem contribuir a retornar la dignitat a les persones que pateixen algun trastorn de salut mental".

El Dia Mundial de la Salut Mental se celebra el 10 d'octubre. A Vilanova i la Geltrú ja s'han celebrat diversos actes al llarg d'aquesta setmana. El proper és diumenge, dia 9, quan el Foment Vilanoví acollirà, a les 7 de la tarda, l'obra de teatre "Vínculos", de la companyia Pallapupas. Dilluns 10 d'octubre, a les 12h a la plaça de la Vila tindrà lloc la lectura del manifest del Dia Mundial de la Salut Mental, que comptarà amb la participació de la coral Fratello Sol, del Col·legi Divina Providència.

Per dimecres 12 d'octubre, dia festiu, s'ha organitzat la VII caminada del Garraf "Caminem per la salut mental". L'AFAMMG (Associació de Familiars i Afectats Malaltia Mental del Garraf) convoca tothom qui hi vulgui participar a les 9 del matí als jardins de Francesc Macià. Posteriorment, a les 13 h als mateixos jardins de Francesc Macià, tindrà lloc una botifarrada popular.

I dijous 13 es farà l'acte de presentació de la Diagnosi de l'abordatge de l'atenció en Salut Mental a Vilanova i la Geltrú, en un acte organitzat per l'Ajuntament, que es farà a les 18.30 h al centre cívic La Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00