Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2014

L'Ajuntament de VNG impulsa un Programa de Formació i Inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual

El programa, finançat integrament per l'Ajuntament, respon a la voluntat del Govern municipal de treballar per una societat més inclusiva i equitativa

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET posarà en marxa a partir del curs vinent un nou Programa de Formació i Inserció (anteriorment PQPI) adaptat per a persones amb necessitats educatives especials. Es tracta d'un programa d'Auxiliar de comerç i atenció al públic adreçat a joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin obtingut el graduat en Educació Secundària Obligatòria amb discapacitat intel·lectual.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens van anunciar el nou programa formatiu que assumeix íntegrament l'Ajuntament de la ciutat i que oferirà formació a 8 joves de VNG que actualment no disposen de cap oferta formativa post obligatòria. Neus Lloveras va afirmar durant la presentació que la posada en marxa d'aquesta programa "evidencia l'aposta que ha demostrat aquest govern municipal per una societat integradora". Segons l'alcaldessa de VNG "hem volgut deixar palès que el que dona riquesa a la societat és que tothom pugui tenir el seu lloc i la seva oportunitat, per tenir una porta oberta a mercat laboral".

Per la seva banda, la regidora d'Educació i Ocupació de la ciutat ha explicat que una de les línies en base a la qual es treballa des de la Regidoria d'Educació és l'equitat educativa. Segons Ariadna Llorens "aquesta acció és un reflex de la voluntat d'aconseguir aquesta equitat". La regidora s'ha mostrat molt satisfeta per "poder donar resposta a les demandes del col·lectiu per una societat inclusiva que havien expressat la necessitat de poder disposar d'oferta formativa post-obligatòria per a joves amb discapacitat intel·lectual". En aquest sentit, la regidora Llorens ha dit que "aquest programa de formació i inserció és una resposta molt interessant a aquestes demandes".

El nou Programa de Formació i Inserció que es farà a VNG complementa l'oferta que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat té a la nostra comarca amb el programa que ofereix a l'institut Can Puig de Sant Pere de Ribes. El nou programa de l'IMET, tindrà una durada de dos cursos escolars, de setembre a juny.

Inscripcions obertes al projecte TIMOL
La regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, va anunciar també l'obertura del procés d'inscripcions per formar part del projecte TIMOL. Aquest és un projecte, segons ha explicat la regidora Llorens "d'inserció laboral a l'empresa ordinària mitjançant la metodologia de treball amb suport per a persones amb discapacitat intel·lectual".

El TIMOL compta actualment amb 49 usuaris, la meitat dels quals està treballant en empreses ordinàries realitzant tasques d'oficina, jardineria, neteja, emmagatzematge, reposició, cura d'animals etc.

Les persones interessades a formar part d'aquest projecte han de lliurar la sol·licitud a l'IMET abans del dia 27 de juny. Pel que fa a les empreses que puguin estar interessades a oferir llocs de treball per a aquest col·lectiu, han de contactar a l'IMET amb la persona responsable del projecte TIMOL per realitzar l'anàlisi del lloc de treball i de les funcions que cal realitzar per trobar la persona capacitada per realitzar la feina assignada.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00