Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/10/2014

Seminari per promoure la cultura de la pau entre els joves

Els joves seran a Vilanova fins diumenge fent tallers, debats i sessions de treball   Els joves seran a Vilanova fins diumenge fent tallers, debats i sessions de treball

Vilanova acull aquesta setmana el seminari internacional Peace Bag for EuroMed Youth, amb la participació de 21 representants d'entitats no lucratives de 13 països

El regidor Miquel Àngel Gargallo va rebre dilluns al saló de Plens els 21 nois i noies de la xarxa informal Peace Bag for EuroMed, que des de fa 5 anys actua conjuntament per incorporar la cultura de pau en el treball amb joves i en les accions d'educació no reglada que organitzen.
Del 18 fins al 26 d'octubre la nostra ciutat acull aquest seminari internacional, on participen els representants d'entitats no lucratives de 13 països. La trobada servirà per reforçar el treball de la xarxa, avaluar les seves accions, resultats i punts a millorar, realitzar un nou pla estratègic i d'acció pels propers 2 anys, i dissenyar conjuntament noves activitats i projectes educatius i de mobilitat internacional per a joves i treballadors juvenils de tots els països. També ha de servir per crear nous recursos i eines digitals, com el lloc web www.peacebag.org o el manual de formació Peace Bag for EuroMed Youth, creat per la xarxa gràcies al suport de la Fundació Anna Lindh pel Diàleg.
Consolidar la xarxa permetrà a les entitats millorar les seves capacitats per a realitzar accions educatives i de promoció activa de la cultura de pau i perquè un major nombre de joves puguin ser partícips de les noves iniciatives de construcció de pau i de transformació de conflictes, així com per facilitar la introducció de l'educació per a la pau en les escoles i centres de secundària dels diferents països. Per fer-ho possible, al llarg de la setmana, tindran lloc diversos tallers, presentacions, debats i diferents sessions de treball.

El regidor Miquel Àngel Gargallo va donar la benvinguda als joves a Vilanova i la Geltrú i va reconèixer la tasca que fan treballant per la pau. El regidor d'Hisenda es va referir a la necessitat d'una gestió més justa dels recursos per assolir la pau al món: "sóc de les persones que creu en l'economia col·laborativa, no competitiva. Al món hi ha prou recursos per viure tothom en pau si es deixen de banda interessos que deriven en conflictes i es pensa més en la col·laboració entre pobles".

Les entitats que participen al seminari són: World Youth Initiative (Regne Unit), United Network of Young Peacebuilders (Holanda), United Nations Youth Association (Bulgària), Peace Action, Training and Research Institute (Romania), I-Dare for Sustainable Development I Identity Center for Human Development (Jordània); Baladna – Association for Arab Youth (Israel); Association Culturel d'Akbou i Association AGIR (Algèria); Development no Borders (Egipte); NGO Support Centre (Xipre); System and Generation (Turquia); Developpement sans
Frontieres (Líban), Mediterranean Forum for Youth (Marroc) i la Fundació Catalunya Voluntària, entitat que acull i coordina l'iniciativa.
El seminari compta amb al suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00