Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/12/2015

El Consorci per a la Normalització Lingüística promou el joc i les joguines en català

Coincidint amb La campanya de Nadal i Reis, el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf torna a posar en marxa la campanya "I tu, jugues en català?" per donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català

Coincidint amb el començament del mes de desembre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, torna a posar en marxa la campanya "I tu, jugues en català?" amb la finalitat de donar a conèixer l'oferta comercial de jocs i joguines en català, coincidint amb les dates de Nadal i Reis.

Un total de 18 establiments de joguines (7 més que en l'edició anterior) a l'àmbit de l'Alt Penedès i el Garraf col·laboren en aquesta edició de l'"I tu, jugues en català?": 4 a Sant Pere de Ribes, 3 a Sant Sadurní d'Anoia, 1 a Sitges, 5 a Vilafranca del Penedès i 5 a Vilanova i la Geltrú. Els establiments adherits s'identifiquen amb una capsa vermella i prenen el compromís de fer visibles els jocs i les joguines que incorporin el català.
La llista dels establiments adherits es pot consultar aquí.

Concurs "Dites juganeres"
D'altra banda, des de l'1 de desembre està en marxa el concurs digital "Dites juganeres" i la difusió d'imatges #jugantencatalà a les xarxes socials. Com a novetat per a la campanya d'aquest any, el CNL ha organitzat, amb la col·laboració dels establiments adherits, aquest concurs digital relacionat amb les frases fetes i els refranys populars: "Dites juganeres".

Tot i que aquest concurs s'adreça principalment als alumnes dels cursos de català, als participants en el Voluntariat per la llengua i als clients de les botigues adherides, és obert a tota la població en general i es difon paral·lelament amb la publicació d'imatges de jocs a través de les xarxes socials, Facebook i Twitter, amb l'etiqueta #jugantencatalà de totes les persones que vulguin participar-hi, i també s'hi podrà accedir des de les pàgines web de tots els organismes i els establiments col·laboradors.
Més informació d'aquest concurs en línia per als amants dels jocs aquí

400 botigues a tot Catalunya
Des del 2013, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) dóna a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i en fomenta l'ús i el consum a través d'aquesta campanya. Durant aquest temps, els serveis i les oficines de català dels 22 centres de Normalització Lingüística que hi ha a Catalunya han establert contactes amb els establiments comercials, i aquest any hi ha més de 400 botigues de tot Catalunya que donen suport a la campanya.

A més de les botigues, el CPNL ha tancat acords amb fabricants de jocs per promoure l'ús del català en aquest àmbit, com ara: Devir, Abacus, Singular Games, Catalan Games, Cap de Colla i PLLD.

La campanya també disposa de la pàgina web http://www.cpnl.cat/jocs/ en què es poden consultar les activitats que s'hi relacionen, els webs i les apps per jugar en català i, a través d'un "cercador de jocs", els jocs i les joguines en català disponibles al mercat.

Presentació d'una revista avui dijous
D'altra banda avui dijous 10 de desembre a les 7 de la tarda, al Foment Vilanoví, entitat adherida al Voluntariat per la llengua, es farà la presentació de la revista digital La Tornada, un altaveu dels grups de música dels Països Catalans. Una presentació que pot interessar sobretot a grups de música de Vilanova i la Geltrú, ja que hi haurà els directors de la revista i es poden fer conèixer.
Més informació aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00