Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/03/2016

Andreu Noguero s'endú el primer premi del 19è concurs fotogràfic 'L'Empremta femenina'

La mostra de les fotografies presentades es pot visitar al centre cívic Sant Joan fins al 31 de març   La mostra de les fotografies presentades es pot visitar al centre cívic Sant Joan fins al 31 de març

Miguel Rodríguez ha rebut el Premi Honorífic María García Rubio 'Mary', que celebra la segona edició. Divendres es van lliurar els premis al centre cívic de Sant Joan

Amb la presència del regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient Gerard Llobet, divendres es van lliurar els premis del 19è Concurs Fotogràfic "L'Empremta femenina", i segona edició del Premi Honorífic Maria Garcia Rubio-Mary", emmarcats en la celebració del Dia Internacional de les Dones.

El primer premi ha estat per a Andreu Noguero Cazorla, el segon per a Agustín Padilla Carreño, i el tercer per a Rosa Franco Mendoza.
Pel que fa al Premi Honorífic María García Rubio "Mary", se l'ha endut Miguel Rodríguez Martínez. El premi d'honor a la col·lecció ha estat per a Josep Ponsa Vilatersana, i el premi especial "Vilanova i les dones" se l'ha endut Joan Guasch Fernández.

El jurat, que va emetre el seu veredicte el passat 4 de març, ha estat integrat per Joan Elías, membre del Jurat de la Federació Catalana de Fotografia; Yol Bernadó, fotògraf i membre de l'Associació de Periodistes del Garraf; i Xavier Abellán, del Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca. Han hagut de decidir-se entre un total de 56 imatges presentades per 19 persones.

L'exposició amb les imatges presentades romandrà oberta al públic fins al 31 de març al mateix centre cívic, per després itinerar per altres espais municipals.

Aquest concurs, organitzat pel Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca de l'AV Sant Joan, la Federació Catalana de Fotografia i la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, neix amb la voluntat de ser un reflex de la vida de les dones i la seva riquesa simbòlica en el nostre entorn més proper. Des de la mirada artística i l'adequació temàtica, té com a objectiu fomentar la creativitat plàstica reflectint la vida quotidiana de les dones en totes les seves vessants: laboral, familiar, social... per a fer visible la seva imprescindible participació en l'evolució de la nostra societat.

L'any passat el concurs va incorporar, amb la col·laboració de l'Associació de Periodistes del Garraf, una edició especial per honorar la memòria de la fotoperiodista vilanovina "Mary", i enguany s'ha volgut celebrar la segona edició d'aquest premi especial dedicat al treball fotoperiodístic. La fotògrafa i artista Maria Garcia Rubio era una dona valenta i pionera a la nostra comarca, que ens mostrava com un regal la seva interpretació del món a través de les imatges. Premis Empremta femenina petita
És una responsabilitat col·lectiva reparar el biaix de la història que ha deixat sense reconeixement a moltes dones, i posar en valor aquestes figures rellevants que haurien de servir d'inspiració per a la creació d'identitats femenines lliures.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00