Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2017

Reunió entre l'alcaldessa de VNG i el director de Rodalies Renfe

L'alcaldessa demana l'obertura del pas de Renfe L'alcaldessa demana l'obertura del pas de Renfe

Neus Lloveras demana l'obertura del pas soterrat per evitar els successius actes vandàlics que s'hi produeixen

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor de Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, van reunir-se divendres amb el director de Rodalies Catalunya de Renfe, Félix Martín. Una vegada més el motiu de la trobada era intentar trobar una solució als freqüents actes vandàlics que pateix el pas soterrat de l'estació de tren.

Per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va posar sobre la taula la proposta d'obrir el pas soterrat de manera que compleixi la funció de connexió entre ambdues bandes de la via. Simultàniament es traslladarien les màquines de validació de títols a les andanes, de manera que els usuaris del tren puguin accedir-hi amb facilitat. Tal com va argumentar l'alcaldessa al director de Rodalies, la idea és "suprimir del pas soterrat els elements que són objecte dels atacs i situar-los en un lloc molt més visible, que redueixi la sensació d'impunitat que en aquests moments puguin tenir les persones que causen les destrosses".

Aquesta opció seria provisional en espera que la companyia pública estatal ADIF accepti la creació d'un nou pas d'accés universal, reivindicació que l'Ajuntament continua mantenint. Per a Neus Lloveras, cal buscar una solució alternativa a la situació actual, ja que "en l'últim any s'han produït una vintena d'incidències a les màquines de validació del pas soterrat, malgrat els mitjans humans, tècnics i econòmics que s'hi han invertit per intentar evitar-ho". L'Ajuntament espera ara que Rodalies Renfe estudiï la proposta.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00