Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2016

El director de l'Incasòl parla a VNG del paper del Penedès en la planificació territorial del país

Conferència Fòrum de l'ADEPG

Representants del govern municipal han assistit a la conferència, emmarcada en el Fòrum de l'ADEPG

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha assistit aquest matí a la conferència que el director de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), Damià Calvet, ha ofert en el marc del Fòrum de l'ADEPG. L'acte ha comptat amb altres membres del govern municipal, com són el regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, i el de Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, així com la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, entre d'altres representants d'administracions públiques i també del món privat de la comarca.

En la seva exposició, el vilanoví Damià Calvet ha remarcat el potencial del Penedès com a unitat territorial. Per exemple, ha manifestat que la mancança de sòl industrial públic al Garraf es pot complementar amb l'oferta existent a l'Anoia, tot i que preveu també que en el futur Vilanova i la Geltrú en pugui guanyar a la zona de l'Eixample Nord. També s'ha parlat del greuge que pateix el Garraf amb el peatge de la C-32. "Tenim uns costos de connexió que ens castiguen", ha admès, alhora que ha explicat que la Generalitat és partidària d'homogeneïtzar els peatges de la xarxa viària, una possibilitat ara mateix inviable perquè les concessions d'autopistes depenen de diferents administracions.

Damià Calvet ha ressaltat la situació estratègica del Penedès per al desenvolupament econòmic del país. En aquest sentit, ha defensat com una oportunitat extraordinària el Logis Penedès, entenent que va més enllà de ser un centre d'intercanvi de mercaderies. Per al director de l'Incasòl, ha de ser un node que connecti economies, aprofitant el pas del Corredor Mediterrani, la proximitat amb el port i l'aeroport de Barcelona, i la connexió per l'interior amb l'Eix Diagonal.

El director de l'Incasòl ha advocat per una planificació territorial sostenible, en el sentit ambiental, però també econòmic i social. Segons ha afirmat, l'Incasòl ja ha fet aquest canvi de paradigma, però considera que cal aprofundir-hi a nivell de país i ha animat les administracions del món local a sumar-s'hi. Damià Calvet s'ha referit a la idea de "tercera revolució industrial" que proposa el sociòleg i economista Jeremy Rifkin, basada en un model sostenible d'infraestructures. Per això, afirma Calvet, cal cercar la interconnexió entre els sectors d'activitat econòmica i les infraestructures d'arreu del país.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00