Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/09/2016

Tot a punt per al FIMPT

Teresa Llorens i Jordi Paulí van presentar el FIMPT envoltats d'alguns dels seus protagonistes  Teresa Llorens i Jordi Paulí van presentar el FIMPT envoltats d'alguns dels seus protagonistes

La 36a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional se celebrarà del 14 al 16 d'octubre

Divendres 14 d'octubre s'enceta la 36a edició del FIMPT. El Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú ha estat sempre un referent a nivell català, nacional, i internacional.
Com recordava la regidora de Cultura, Teresa Llorens, en la roda de premsa de presentació, "la nostra voluntat és tornar a fer créixer el festival, tornar a situar-lo on havia estat, recuperant cada vegada més la vessant internacional del FIMPT, perquè hi ha músics que tenen el FIMPT en el seu ADN".
La tria del músic Jordi Paulí com a director artístic del festival té a veure amb aquesta voluntat. El mateix Paulí destacava que "malgrat la crisi, hi ha molt de talent en aquest país. La qualitat ha millorat molt en els darrers anys. I, com que ens considerem molt afortunats perquè tenim propostes molt interessants, ens proposem recuperar aquella brillantor que havia tingut el FIMPT".

Llorens i Paulí han estat acompanyats per alguns dels protagonistes d'aquest 36è FIMPT, que fa participar entitats vilanovines "perquè tothom se'l senti seu".

Així, Emili Serrano, director de la banda de l'Escola de Música Mestre Montserrat, ha explicat que la banda acompanyarà Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries en el darrer concert d'aquest FIMPT. "Tot un honor participar en un festival internacional i fer-ho amb músics tan bons, en un espectacle que ens permetrà oferir un repertori molt variat, amb jotes, fandango o havaneres".

Per la seva banda, Laia Pla, del Grup de Dansa de Vilanova, explicava que l'objectiu del grup, que enguany celebra el 75è aniversari, durant el concert de La Cobla Catalana dels Sons Essencials (CCSE), és ensenyar alguns passos bàsics per ballar el ball pla o el contrapàs, i que el públic improvisi "perquè la música és per ballar-la a les places dels pobles, que la gent se la faci seva i la gaudeixi".
Justament el director de la CCSE, Marcel Casellas, recordava que el seu espectacle "L'Aloja. Nit esporògena" pretén difondre aquells ritmes essencialment catalans com la sardana, la rumba, la jota o el ball pla, que avui dia gairebé només saben ballar els esbarts dansaires. "L'objectiu és que el concert comenci de manera clàssica, i acabi com una festa".

Per la seva banda, Sicus Carbonell, de Sabor de Gràcia, es mostrava molt agraït al FIMPT per tenir en compte la rumba catalana, i explicava que l'espectacle "Gitanos catalans" servirà per conèixer aquesta ètnia que arribava a la Catalunya Nord l'any 1425, i que viu la vida al ritme de rumba. A banda de fer un repàs als temes clàssics del seu repertori, Sabor de Gràcia rendirà homenatge al "rei Peret" i a la música balcànica portada a la rumba, i servirà també per mostrar al públic com es balla la rumba catalana.

Els horaris d'aquesta edició del FIMPT, que ha recuperat la plaça de la Vila com a escenari principal per accedir a tots els públics, també s'han adaptat a la voluntat d'arribar a com més gent millor. Així, els últims concerts de divendres i dissabte començaran a les 10 de la nit, i el de diumenge serà a les 8 del vespre. I és que "totes les propostes estan pensades per a un públic familiar, perquè en pugui gaudir gent de totes les edats", diu Jordi Paulí.

D'altra banda, el FIMPT segueix apostant pel Firasac, una trobada oberta a tots els músics que toquen el sac de gemecs, el flabiol i el tamborí. En nom de l'organització, Simó Busquets ha explicat que el Firasac, que reunirà un centenar de músics d'arreu dels Països Catalans, inclou una trobada de luthiers, cercaviles, actuacions a la plaça de les Cols, el concert de Lo lop è la lebre al pati del Castell de la Geltrú, un vermut, i un dinar de germanor.

El FIMPT s'enceta divendres amb la versió de Toti Soler Trio de l'himne del festival, "Passeig del Carme" de Pere Tàpias. Les entrades per a aquest espectacle, que serà l'únic de pagament, es poden adquirir a la web, i els dissabtes de 17 a 20 h a les taquilles del Teatre Principal.
Podeu consultar la resta de la programació a www.vilanova.cat/fimpt/


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00