Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/10/2014

Nou grup de suport emocional i ajuda mútua

L'objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores  L'objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores

L'Ajuntament de VNG, a través dels seus Serveis Socials, ofereix un recurs perquè els cuidadors de persones amb dependència puguin compartir experiències

La Plataforma Centre Multiserveis acollirà cada dimarts una sessió del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua, que organitza el Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament amb el Suport de la Diputació de Barcelona.
El GSAM és un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores no professionals que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència. La finalitat del grup és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i de les persones que cuiden.

En aquests grups les persones gaudeixen d'un espai per compartir la seva experiència com a cuidadors amb d'altres persones que es troben en una situació similar. Durant les reunions es tracten temes com les fases del dol, la sobrecàrrega del cuidador, simptomatologia i senyals d'alarma, o consells de maneig del malalt en diferents patologies.

El grup s'iniciarà el proper 14 d'octubre i finalitzarà el 12 de desembre, amb un total de 10 sessions d'una hora i mitja de durada, dirigida per una neuropsicòloga. El grup pot acollir un màxim de 15 participants.

L'accés al grup es fa a través de l'Equip d'Atenció a la Dependència de Serveis Socials, mitjançant el treball d'intervenció familiar, que proposa la participació en el grup a aquells familiars que exerceixen el rol de cuidador principal, i en els que es detecta la necessitat de recolzament i acompanyament.
No obstant, també s'informa i es proposa participar a aquells familiars que s'han adreçat al servei d'informació de Serveis Socials.

Les reunions es fan cada dimarts de 16 a 17.30 h a la sala d'actes de la Plataforma Centre Multiserveis, al carrer de Sant Josep, 16-22. Les persones interessades poden adreçar-se al servei d'informació de la Plataforma en horari de matins.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00