Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/05/2015

Accions a VNG al voltant del Dia Mundial sense Tabac

L'Ajuntament de VNG, a través de la Regidoria de Salut, dóna suport a les activitats divulgatives i de conscienciació del risc del tabaquisme en la salut de les persones

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial sense Tabac. Des de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb els centres d'atenció primària de VNG i diverses entitats s'estan duent a terme accions de divulgació i prevenció sobre els efectes del tabaquisme en la salut. Així doncs, durant tota la setmana els centres d'atenció primària, CAP Sant Joan , CAP Jaume I i CAPI Baix a Mar, han informat als seus usuaris i usuàries de la possibilitat de deixar de fumar, facilitant a les persones fumadores la recepta 'Deixar de fumar'. Una acció que es complementa visualment mitjançant els cartells de la XVI Setmana sense fum. Aquesta tasca de conscienciació i ajut té continuïtat durant tot l'any, tot i que és ara quan pren un major ressò, gràcies al treball dels professionals que proporcionen pautes i consells per aconseguir la deshabituació del tabac en la persona fumadora.

D'altra banda, aquest dissabte 30 de maig, la junta local de l'Associació Espanyola contra el Càncer posarà un punt d'informació sobre els riscos del tabac a la plaça dels Cotxes de VNG, mentre que divendres 5 de juny a les 19 h, l'Associació de Laringectomitzats del Garraf (ASLAGA), ha organitzat una xerrada informativa sobre el factors actuals que causen càncer de cap i coll, a càrrec de Miquel Quer, catedràtic i director del Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital de la Sant Creu i de Sant Pau de Barcelona.

Així mateix, des de la Regidoria de Salut es realitzen al llarg de tot el curs escolar tallers de prevenció de consum de tabac adreçat als alumnes de primer d'ESO dels centres educatius de la ciutat. Aquest curs, un total de 660 alumnes han participat d'aquests tallers que tenen per objectiu evitar i/o retardar l'edat d'inici en el consum de tabac per part dels joves de VNG.

Cal tenir en compte que, segons dades facilitades per l'Enquesta de Salut de Catalunya al nostre país entre els anys 2011 i 2013 es va registrar una disminució del tabaquisme en gairebé 200.000 persones. Malgrat això, la prevalença d'aquest hàbit encara se situa en un 26,5% entre les persones residents a Catalunya de 15 anys o més.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00