Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2016

El Museu Balaguer inaugura l'exposició 'Llaverias i el mar'

Es podrà visitar fins al 25 de setembre        Es podrà visitar fins al 25 de setembre

Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement a Vilanova i la Geltrú, el Museu vilanoví, juntament amb el Museu Marítim de Barcelona i el Museu del Mar de Lloret, dedica una mostra als quadres de Joan Llaverias de temàtica marinera

Dimecres 18 de maig a les 19.30 h, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, s'inaugura a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'exposició 'Llaverias i el mar'. Una exposició itinerant, amb motiu del 150è aniversari del naixement del pintor a Vilanova i la Geltrú, que han organitzat conjuntament el Museu Marítim de Barcelona, el Museu del Mar de Lloret i el Museu Balaguer.

Joan Llaverias i Labró va néixer a Vilanova i la Geltrú el 1865 i va morir a Lloret de Mar el 1938. La temàtica marinera era molt recurrent en la seva obra. L'exposició repassa la seva visió personal del mar a través de l'obra pictòrica. Presenta l'artista, dibuixant i pintor, però també l'home cordial i tendre, amic dels seus amics, i l'esportista amb gran capacitat per caminar, nedar i, sobretot, navegar.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, explicava en la roda de premsa de presentació que l'exposició és un "homenatge a aquest gran artista nascut a la nostra ciutat, que va conrear moltes disciplines. Aquesta exposició que oferim ara a Vilanova és una bona aproximació a la seva figura en totes les seves vessants".

Per la seva banda, la gerent de l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer, Maria Alias, va explicar que la mostra es nodreix dels fons dels tres museus que hi participen, a banda de les cessions d'obres propietat de particulars. S'hi poden veure paisatges i marines, però també retrats, caricatures, il·lustració o dibuixos.
L'exposició es divideix en tres parts: Llaverias com a home, Llaverias com a artista, i la relació de la seva obra pictòrica amb el mar.
RP expo Llaverias p
A banda, La Vitrina del mes de maig, on s'exposen els fons de la biblioteca Víctor Balaguer per fer-los més visibles, està dedicada a les il·lustracions que va fer Llaverias per llibres de diferents autors, com Prudenci Bertrana, Blasi i Rabasa, Pompeu Crehuet, Josep Maria Folch i Torres i Carles Riba, entre d'altres. A la mostra també es pot veure un número de la revista El Ki-ki-ri-ki, el director artístic de la qual era Joan Llaverias, qui feia també gran part de les il·lustracions.

L'exposició "Llaverias i el mar" es podrà visitar fins al 25 de setembre. Durant aquests mesos s'organitzen diverses activitats complementàries, com les visites gratuïtes comentades o un itinerari per la façana marítima amb copa de cava.
Podeu consultar el dossier de premsa de l'exposició "Llaverias i el mar", amb tota la informació sobre l'artista, l'exposició i les activitats complementàries, en aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00