Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/03/2016

Actes de l'abril republicà

L'Associació Garraf per la República ha organitzat diverses activitats al voltant del 14 d'abril per commemorar la proclamació de la República

El vilanoví Francesc Macià va proclamar la Segona República Catalana a Barcelona el 14 d'abril de 1931. Amb l'objectiu de commemorar la proclamació de la República i mantenir viu l'esperit republicà, l'Associació Garraf per la República ha organitzat tot un seguit d'activitats.
L'associació té com a objectius la difusió, la promoció i l'aplicació dels valors i principis republicans de la llibertat, igualitat, fraternitat, democràcia, transparència, laïcisme, ecologia, racionalitat, modernitat, pacifisme, solidaritat, defensa dels drets cívics i socials de les persones, cultura, progrés, justícia social i defensa dels drets animals.

Per tal de fer-ne difusió, s'ha previst el que anomenen “Abril republicà”. El primer acte és l'exposició “En defensa de la República”, que es podrà visitar de l'1 al 17 d'abril al centre cívic de La Geltrú, i del 18 al 30 d'abril al centre cívic de Mar.
Divendres 1 d'abril a les set de la tarda s'inaugurarà aquesta mostra amb l'espectacle de flamenc “Memòria històrica”, a càrrec de la companyia Arte y Compás.

Pel mateix dijous 14 d'abril està prevista la penjada al balcó de l'Ajuntament de la bandera republicana, així com la instal•lació d'una caseta d'informació amb venda d'articles republicans a la rambla Principal.
A les set de la tarda, al centre cívic de La Geltrú, se celebrarà la conferència “Històries de l'exili republicà: el cas de l'Orfeó Català a Mèxic”, a càrrec de la doctora M. Rosa Tamarit i Sumella, professora d'història de la música de la Universitat Rovira i Virgili.

Finalment, dissabte 16 d'abril a les 12 del migdia es farà un acte de commemoració del nom de la Platja de la República, a la platja de la República.

Tots els actes compten amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00