Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2014

L'associació de nens amb càncer vendrà les gorres solidàries el 17, 24 i 31 de maig a VNG

La festa a Portaventura es farà l'1 de juny La festa a Portaventura es farà l'1 de juny

La festa infantil de la campanya solidària Posa't la Gorra ! es farà l'1 de juny a Portaventura

L'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) instal·larà els dies 17, 24 i 31 de maig a Vilanova i la Geltrú una parada per vendre les gorres solidàries de la campanya d'informació i sensibilització Posa't la gorra! que enguany arriba a la dotzena edició.

La campanya compta amb un gran ressò mediàtic i té com a objectiu sensibilitzar la societat sobre l'existència del càncer infantil, per tal de normalitzar la malaltia i per facilitar l'obtenció de recursos que es destinen al manteniment de La Casa dels Xuklis. La gorra, símbol de solidaritat amb tots els nens i nenes afectats, és imprescindible per poder participar de la festa que se celebra el diumenge 1 de juny al Parc Temàtic de PortAventura, i s'ha de comprar de manera anticipada al preu de 18 euros . 
Portaventura 2013 Portaventura, 2013

A Vilanova i la Geltrú, des de l'any 2009, l'AFANOC realitza la venda de gorres des d'alguns comerços així com també des de la parada que els cedeix l'Ajuntament de la ciutat. La campanya es complementa amb la difusió als centres educatius de la comarca del Garraf, a qui se'ls demana col·laboració en la venda de gorres als alumnes. És gràcies a l'ajut de les escoles, punts de venta, empreses, institucions, mitjans de comunicació, personatges populars i al nombrós grup de voluntaris/es, que les edicions de la festa infantil són sempre un gran èxit.

La parada de l'associació s'instal·larà a la rambla Principal els dies 17 i 24 de maig de 10 a 14 hores, i el 31 de maig a la plaça de Soler i Gustems, en el mateix horari.

L'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) treballa des de l'any 1988 per millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Al llarg de la seva trajectòria, l'entitat ha posat en marxa programes i serveis i ha treballat en la millora de la salut psicosocial de totes aquestes.

Des de l'any 2004, degut a la demanda d'un grup de pares i mares de nens/es amb càncer de la Demarcació de Tarragona, es va crea una delegació per tal de respondre a les necessitats concretes del territori i així, donar cobertura a nivell psicosocial a les famílies que ho necessitin. L'any 2013, també es va obrir una delegació a Lleida amb la mateixa finalitat.

Una de les fites més importants aconseguides per l'AFANOC ha estat la posada en funcionament, a l'octubre de 2011, de La Casa dels Xuklis. Una casa d' acollida, de 25 apartaments, per aquelles famílies amb un infant amb càncer, que s'han de desplaçar del seu lloc d'origen a Barcelona per rebre tractament Fins a dia d'avui s'hi ha pogut acollir més de 435 famílies.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00