Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/06/2016

Neàpolis i l'EPSEVG col·laboren en la realització de projectes europeus de final de semestre

Aquesta setmana l'equip responsable del projecte Zeus sobre estalvi energètic va presentar el seu estudi a la sala d'actes del centre universitari

L'Escola Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) ha acollit durant aquest dilluns 20 de juny la presentació, a la sala d'actes del centre universitari, dels Projectes EPS (European Project Semester). Un d'aquests, el projecte 'Zeus' és fruit de la col·laboració entre l'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Neàpolis i l'EPSEVG.

Durant la presentació del projecte Zeus l'equip que l'ha impulsat va presentar els principals eixos de recerca i característiques del projecte. En aquest sentit, el projecte Zeus és una iniciativa local que estudia l'estalvi energètic, la reducció de les emissions contaminants i l'estalvi econòmic que s'obtindria d'utilitzar generadors eòlics i solars instal·lats a diversos punts de la ciutat i integrats en el mobiliari urbà. A més a més, el projecte també ha inclòs en el seu estudi els possibles avantatges o beneficis de produir energia elèctrica directament de les plantes BIOO, mitjançant un innovador sistema català o la possibilitat de substituir el paviment que s'utilitza actualment per un altre que proporcioni energia.

Entre les conclusions que l'equip va avançar a l'hora de fer la presentació del seu projecte hi ha la viabilitat econòmica i sostenibilitat d'aquests sistemes i l'amortització de les inversions realitzades en un període curt de temps.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00