Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/09/2014

Jornades Europees de Patrimoni aquest cap de setmana

Una de les activitats d'aquest cap de setmana és la visita a Adarró     Una de les activitats d'aquest cap de setmana és la visita a Adarró

La Vilanova dels ibers vista pels arqueòlegs, visita comentada al conjunt arqueològic d'Adarró amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2014

Amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni 2014 l'Oficina de Patrimoni de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, organitza unes visites comentades al jaciment arqueològic de Darró/Adarró.
Es faran dues visites comentades: la primera aquest dissabte 27 de setembre a les 17 h, i la segona diumenge 28 a les 11 h. El punt de trobada serà el jaciment arqueològic, a la plaça d'Adarró. L'activitat és gratuïta, les places són limitades i cal reserva prèvia al telèfon 93 814 00 00, extensions 3148 i 3151.
Es tracta d'una visita en companyia d'un arqueòleg, que explicarà les principals activitats que els ibers cossetans duien a terme en aquest emplaçament, com ara la construcció de les cases, l'obtenció del ferro o la producció de ceràmica. És, per tant, una oportunitat única de descobrir, de la mà d'un expert en la matèria, un dels espais patrimonials cabdals de la nostra ciutat.

Conjunt arqueològic de Darró/Adarró
Al peu del turó de Sant Gervasi on hi ha el Xalet del Nin, es troba un important conjunt arqueològic. Tot i que les primeres descobertes foren l'any 1789, fins al 1956 no va començar la primera campanya d'excavacions, avui encara vigents, que han ocupat una gran extensió i que poden seguir a la banda nord de la via del ferrocarril, on també s'han trobat vestigis. Els vestigis conservats pertanyen a un poblat ibèric de l'ètnia dels cossetans, que es va utilitzar entre el segle V i el segle I aC i també a una vil·la romana situada dins el territori de Tàrraco. La part visitable correspon al poblat ibèric, al barri dels artesans.

Altres activitats
La Biblioteca Museu Víctor Balaguer s'afegeix a les celebracions de les Jornades Euopees de Patrimoni i ofereix l'entrada gratuïta al museu durant tot el cap de setmana. A més, dissabte 27 a les 12 h, s'oferirà una visita gratuïta al dipòsit d'obres del Museo del Prado, i diumenge 28 a les 12 h, a la col·lecció egípcia del museu. Per aquestes visites cal inscripció prèvia al telèfon 93 815 42 02 o bé a informacio@victorbalaguer.cat.
A banda de les Jornades, per aquest divendres la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha allargat una de les activitats d'estiu de més èxit: la visita "Temple maçònic? Misteris i símbols", centrada en l'arquitectura i la simbologia de l'edifici de la biblioteca museu. Qui ho desitgi té encara una oportunitat d'inscriure-s'hi.

En el cas de la Masia d'en Cabanyes, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni hi haurà jornada de portes obertes amb visites autoguiades divendres 26, i visites guiades dissabte 27 i diumenge 28 als matins. Per dissabte a les 12 h es proposa la visita temàtica "Un Palau de Masia", a càrrec de l'arquitecte Pere Marsé, que farà una visita exclusivament arquitectònica. I diumenge 28 a les 11 h s'oferirà el taller infantil "Com vivien abans? Descobrim el segle XIX", una visita dinamitzada per ARC Gestió Cultural, que pretén apropar els infants a les arts plàstiques, la literatura, la navegació, l'agricultura, el comerç i el col·leccionisme, així com donar a conèixer el CIRMAC com a nucli del moviment romàntic a la comarca del Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00