Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2013

Avui se celebra la marató de donació de sang a VNG

La inauguració ha anat a càrrec dels representants municipals i dels responsables del Banc de Sang i Teixits           La inauguració ha anat a càrrec dels representants municipals i dels responsables del Banc de Sang i Teixits

Tothom qui vulgui donar sang pot fer-ho de manera ràpida i fàcil al teatre Principal fins a les 10 de la nit

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada de la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat Glòria García i de la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports Blanca Albà, ha inaugurat aquest matí el marcador d'una nova edició de la marató de donació de sang que se celebra durant tot el dia a la ciutat.

Enguany, des de l'Associació de Donants del Garraf es vol assolir la màgica xifra de 500 donacions. Tenint en compte que l'any passat es va arribar a les 399 donacions, l'alcaldessa ha recordat que "és tot un repte assolir aquestes 500, però cal tenir en compte que amb només una donació es pot salvar fins a tres vides, i que en qualsevol moment tots nosaltres podem necessitar una transfusió de sang".

Cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya. Des del Banc de Sang i de Teixits s'organitzen arreu del país campanyes per a incrementar les donacions d'un element que, hores d'ara, i malgrat els avenços tècnics, no es pot fabricar. Només es pot obtenir amb les donacions altruistes i solidàries de la ciutadania.

Maratons com la d'avui serveixen al Banc de Sang i de Teixits per captar nous donants, persones que s'inicien en aquesta pràctica de solidaritat, que no costa diners. Per donar sang només calen tres requisits: ser major d'edat, pesar més de 50 quilos i estar disposat a col·laborar.

Si voleu tenir més informació sobre la donació de sang, el nivell actual de reserves dels diferents grups sanguinis, o els avantatges que comporta la donació, consulteu aquí. 

Des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit ininterrompudament, el Teatre Principal i la rambla Principal acolliran diverses activitats, com actuacions a càrrec de l'associació Compex, actuacions dels Falcons i els Bordegassos, cant coral, percussió, tallers infantils, salsa, flamenc, i sortejos diversos d'entrades al cinema, un trolley de viatge, o un cap de setmana en bungalow. Durant el dia s'exposen tots els dibuixos presentats al concurs de dibuix de la marató, fets pels nens i nenes de Cicle Superior de les escoles de VNG.

Per veure fotografies de la marató d'aquest matí, cliqueu aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00