Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/09/2014

VNG, a punt per la commemoració de l'11 de Setembre

V a la platja de Ribes Roges. Foto: Maite Gomà V a la platja de Ribes Roges. Foto: Maite Gomà

La marxa de torxes, la Milla Catalana i l'acte institucional davant del monument a Macià son les activitats més destacades

La Milla Catalana, l'acte institucional de commemoració de l'11 de setembre i la marxa de torxes son les principals activitats de celebració de la Diada a VNG. Aquest vespre l'Associació VNG per la Independència organitza la Marxa de Torxes, que sortirà a les 20.30h des de la plaça de les Neus, farà un recorregut pel centre de la ciutat i acabarà a la plaça del Mercat amb un parlament a càrrec de l'escriptor Màrius Serra i un sopar popular.

Abans, a dos quarts de vuit del vespre, l'alcaldessa Neus Lloveras rebrà a l'Ajuntament les adhesions de les entitats de la ciutat a la consulta del 9N. L'acte comptarà amb la lectura del manifest "Ara és l'hora" a càrrec de la coordinadora de l'Assemblea Nacional de Catalunya a Vilanova, Elàdia Soler. Aquesta iniciativa forma part de la campanya impulsada per l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència.

Demà, 11 de setembre, a partir de les 9.30h, es disputarà la segona edició de la Milla Catalana. Aquesta cursa atlètica recorre una distància de 1.714 metres. Hi haurà tres categories diferents, segons l'edat dels participants, més una categoria pensada pels esportistes de competició, de manera que puguin establir i validar la seva marca.

El circuit serà exclusivament urbà i transcorrerà pel centre de la ciutat. La primera sortida serà a les 9.30 h des de la rambla de la Pau. El recorregut passarà pel carrer de l'Àncora, pas sota via, carrer del Forn del Vidre, carrer de la Llibertat, carrer de Sant Sebastià, plaça de la Vila, avinguda de Francesc Macià, rambla Principal i rambla de la Pau. La Milla Catalana està organitzada per l'Ajuntament de VNG, el Club Esportiu Fons Vilanova i VNG per la Independència.

L'acte institucional de commemoració de l'11 de setembre a VNG s'avança aquest any mitja hora. A les 11.30h començarà davant del monument a Francesc Macià de la rambla de la Pau una ballada de danses del Tricentenari, a càrrec del Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú. Aquesta és la novetat més destacada d'aquest any. Després de l'actuació de danses l'acte seguirà el mateix esquema que anys anteriors amb l'ofrena floral als peus del monument de les diferents entitats i col·lectius de la ciutat. Els Ministrers de la Vila Nova interpretaran diferents peces mentre durin les ofrenes. Tot seguit es durà a terme la hissada de la senyera mentre l'Orfeó Vilanoví, la Coral Moixaina i el Cor de Cambra Isquione interpretaran el Cant de la Senyera i el Cant del Poble. L'alcaldessa de la ciutat i els portaveus dels grups municipals faran l'ofrena floral i Neus Lloveras dirigirà unes paraules als assistents. Amb el Cant dels Segadors i l'aixecament d'un pilar a càrrec dels Bordegassos de Vilanova clourà la commemoració de la Diada.

D'altra banda, i dins de les activitats prèvies a l'11 de Setembre, diumenge l'AMI va desplegar a la platja de Ribes Roges el desè i darrer dels murals d'aquest estiu dirigits a personalitats destacades del panorama internacional. Simultàniament al mural, es va construir un V humana a la sorra i una altra a la platja del Far amb barques. També hi va haver parlaments del periodista Francesc Marc Álvaro, el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, i de Neus Lloveras, alcaldessa de VNG i membre de l'AMI. L'acte va estar conduït pel periodista Jordi Eroles.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00