Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/11/2016

Curs sobre la construcció d'identitats al CUM

El curs es farà els dimarts i dijous a la tarda      El curs es farà els dimarts i dijous a la tarda

La Regidoria de Convivència i Equitat organitza un nou curs per abordar els processos de creació de les identitats juvenils i les condicions que afavoreixen l'aparició d'extremismes

Del 8 al 29 de novembre el Campus Universitari de la Mediterrània acollirà el curs gratuït "Reconeixements, flexibilitats i radicalismes: un apropament a la construcció de les identitats i als seus efectes".
El curs proposa analitzar els marcs que s'ofereixen als joves en la societat actual pel desenvolupament i la construcció d'identitats múltiples i flexibles. Així, aborda diverses dimensions considerant les condicions que afavoreixen el reconeixement de les diversitats o l'aparició de radicalismes i extremismes.

I ho fa des d'una perspectiva àmplia, on hi participen professionals dels àmbits de l'antropologia, la sociologia, la pedagogia i la psicologia, i en diàleg entre teoria i pràctica, el curs aborda els models de gestió de la diversitat, la forma en que els mitjans de comunicació construeixen les alteritats i estereotips, incorpora la significació intersubjetiva i comunitària dels processos de creació identitària i s'apropa als conflictes i als processos de radicalització emergents, com a marcadors de les dinàmiques de diferenciació social, d'exclusió i estigmatizació i, per tant, de poder entre els diferents grups.
El curs també mostrarà experiències i oferirà eines i estratègies per a la prevenció i intervenció en els àmbits socioeducatius.

Es farà cada dimarts i dijous de 17.15 a 20.15 h a l'EPSEVG de Vilanova i la Geltrú.

Dimarts 8 s'iniciarà amb l'acte de benvinguda a càrrec de la tercera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens. També intervindrà Jordi Pàmies, director del curs, doctor en Antropologia, professor del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, coordinador del Màster de Recerca en Educació i co-coordinador del Màster Interuniversitari de Migracions Contemporànies, a més de membre d'EMIGRA CER-Migracions. A continuació tindrà lloc la conferència inaugural "Globalització, desigualtats i diversitat cultural", a càrrec de Sílvia Carrasco, doctora en antropologia social i cultural i vicedirectora del CER Migracions de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Més informació i inscripcions aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00