Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/07/2015

L'Ajuntament de VNG vetlla per la salut de les persones

El darrer any s'han fet tres cursos de manipuladors d'aliments      El darrer any s'han fet tres cursos de manipuladors d'aliments

El programa d'animació educativa de salut pública i les accions de seguretat alimentària o de control ambiental són algunes de les accions destacades de la Regidoria de Salut

La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de VNG ha presentat fa uns dies el document "La salut pública en xifres" corresponent al 2014. Seguint la línia d'altres anys, la publicació pretén ser un recull de l'activitat que desenvolupa la regidoria. Aquesta recopilació d'activitat està sintetitzada en més de 200 indicadors que faciliten la foto fixa de la feina desenvolupada durant tot el darrer any. El recull d'indicadors evidencia l'esforç que fa l'Ajuntament de VNG per millorar l'estil de vida del seus ciutadans/es, mitjançant accions que engloben la promoció i la protecció de la salut.

Pel que fa a la Promoció de la Salut, destaca especialment el PAESal (programa d'animació educativa de salut pública) amb més de 20 anys de funcionament. El programa inclou tots els tallers d'educació per a la salut que es desenvolupen a les escoles relacionats amb l'educació alimentària i nutricional, la prevenció de la càries dental, l'educació afectiva i sexual, la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària, els accidents de trànsit i del consum de drogues. Fins a 10.615 alumnes de Vilanova i la Geltrú han participat en aquests tallers durant el curs escolar 2014-2015.

També es fa promoció de la salut a través del projecte ECPAM (escoles amb cuina promotora de l'alimentació mediterrània), del qual en formen part 13 escoles de la ciutat. En aquest projecte es barreja el coneixement mitjançant tallers, l'adhesió a la dieta mediterrània a través del control de menús escolars, i l'esport.

El PSJove (promoció de la salut jove) inclou diferents tallers d'educació per a la salut per a joves, a més del programa de mesures alternatives a les sancions per consum o tinença de drogues amb menors d'edat, que ha atès 22 menors el 2014. L'assessoria de salut de l'Oficina Jove, amb 218 usuaris; les atencions individuals al Punt de Salut, amb 469 consultes; el servei d'assessorament familiar sobre drogues (SAFAD), amb 125 visites; i l'assessorament a 4 centres educatius conformen els indicadors d'utilització del servei l'any 2014.

Finalment, hi ha el programa de promoció de la Salut Comunitària, on es coordina, s'assessora i es dóna suport econòmic a 7 associacions o col·lectius que treballen per millorar la salut al nostre municipi.

Pel que fa a la Protecció de la Salut en l'àmbit de la seguretat alimentària, es fa un control sanitari als establiments del sector minorista de l'alimentació. En total, el 2014 s'ha inspeccionat el 27% dels establiments de restauració col·lectiva comercial, el 19% dels establiments de menjars preparats, el 25% de les carnisseries, xarcuteries i aviram, el 16% de les peixateries i productes de pesca, el 19% de les fruiteries i botigues de verdures, el 36% dels forns de pa i pastisseries, i el 34% dels supermercats i botigues de queviures. També s'han fet 210 assessoraments i 3 cursos de manipuladors d'aliments, amb 66 assistents.

Pel que fa a les tasques de Salut i Control ambiental, s'ha fet un control d'11 instal·lacions amb piscines d'ús públic (amb un total de 23 piscines), 8 instal·lacions de pírcings i tatuatges, 12 gimnasos i poliesportius, i un total de 98 instal·lacions amb algun grau de risc de legionel·la.
La ponència de Salut Ambiental també ha resolt l'any 2014 155 denúncies per altres aspectes, com la presència de rosegadors, paneroles, coloms urbans, mosquits o la brutícia de les parcel·les.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00