Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2013

Inaugurat a Vilanova el Congrés estatal de Foniatria

El Congrés concentra les ponències dijous i divendres, i dissabte s'aprofita per donar a conèixer la ciutat als assistents      El Congrés concentra les ponències dijous i divendres, i dissabte s'aprofita per donar a conèixer la ciutat als assistents

Una setantena de metges foniatres i logopedes es reuneixen a la ciutat per parlar sobre les alteracions del llenguatge i la parla

Aquest matí s'ha inaugurat a l'auditori de Neàpolis el 19è Congrés Nacional SOMEF, que s'allargarà fins dissabte.
El Congrés compta amb una setantena de professionals del món de la foniatria i la logopèdia, professionals que estudien, diagnostiquen i tracten alteracions del llenguatge, la parla, la veu i l'audició en tots els àmbits implicats en la comunicació. A més, darrerament s'estan introduint també en l'estudi dels trastorns de la deglució.

L'acte inaugural ha estat presidit per Lídia Rigual, presidenta del Congrés, Empar Cuxart, cap del Servei de Rehabilitació i coordinadora d'Espina Bífida de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron; i Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú.
Lloveras ha donat la benvinguda a la ciutat als participants al congrés i els ha recomanat gaudir-ne tant com puguin: "tenim unes platges extenses, una gastronomia autòctona de qualitat, un centre comercial molt divers i una oferta cultural molt interessant".

En aquest sentit, el programa per a aquests tres dies inclou activitats per donar a conèixer els atractius de la ciutat als participants provinents de tot l'estat espanyol. Així, faran una activitat lúdica al centre sota el títol "Vilanova és festa", i una cata de vins i formatges. Dissabte al matí es dedicarà a l'activitat "Vilanova: cultura i gastronomia", i es farà un dinar de cloenda.

D'altra banda, en l'acte inaugural, l'alcaldessa ha destacat la importància de fer una parada en el dia a dia professional "per intercanviar experiències i reflexionar, com és el cas d'aquest congrés, ja que això permet avançar en les professions".

La SOMEF fou fundada el 1982 i neix amb l'objectiu de donar a conèixer una disciplina mèdica força implantada a Europa i que cada any arrela més al nostre país: la foniatria. Agrupa 100 socis (metges foniatres) distribuïts per la geografia espanyola. 15 dels professionals són de Catalunya.
Tots els assistents s'han reunit en aquest congrés anual per intercanviar experiències sobre temes tant diversos com els trastorns oromotors de la infantesa o la presentació de casos clínics. 

Més informació a la pàgina web www.somefvilanova.com
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00