Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/11/2016

'Roald Dahl: un món de fantasia' a les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú

La xocolata no faltarà en l'homenatge a Roald Dahl de les biblioteques      La xocolata no faltarà en l'homenatge a Roald Dahl de les biblioteques

El 2016 se celebra el centenari del naixement d'aquest prolífic escriptor de contes i històries per a nens i adults i que és universalment reconegut per títols com Matilda, Gremlins o Charlie i la fàbrica de xocolata

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú vol retre el seu particular homenatge a l'escriptor gal·lès Roald Dahl i per això organitza, entre el 7 i el 20 de novembre, "Roald Dahl, un món de fantasia".
Amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor Roald Dahl s'han programat una sèrie d'activitats i d'accions per commemorar aquesta efemèride literària. Inspirant-se en la fàbrica de xocolata de Willy Wonka a Charlie i la fàbrica de xocolata, els usuaris infantils que facin préstec el dia 12 de novembre rebran l'obsequi d'una xocolatina, gentilesa de Cornet 1945 bombons i xocolates i sis d'aquestes estaran premiades amb un Golden Ticket, gentilesa del Museu de la xocolata de Barcelona.

A banda d'aquesta iniciativa, també es farà difusió de la seva obra mitjançant els aparadors de les biblioteques, l'edició d'una guia de lectura, un punt de llibre commemoratiu i una hora del conte.
Dissabte 12 de novembre a les 12 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell es farà l'hora del conte Jan i la Mongetera, a càrrec de Susanna Garcia-Prieto, actriu. La versió del conte d'En Jan i la Mongetera de Roald Dahl recollit al llibre Versos perversos. Vine a sentir de prop l'alè del gegant del fi-fo-fu-fan!
Roald Dahl en el llibre Versos perversos versiona varis contes clàssics, per això et convidem després de l'hora del conte a busca un nou final al teu conte preferit. Quin és el teu?. Activitat adreçada a infants a partir de 6 anys. A banda d'explicar el conte de Jan i la mongetera, també s'explicarà el de La Caputxeta vermella i el dels Tres porquets.

Guia de lectura: Roald Dahl: un món de fantasia 

Roald Dahl (1916-1990) va néixer a Gal·les de pares noruecs i va rebre el seu nom en honor de l'explorador polar Roald Amundsen, heroi nacional de Noruega en aquella època. Amb l'inici de la Segona Guerra Mundial, l'any 1939, s'allistà a les Forces Aèries i va combatre amb la RAF, sent destinat el 1942 als Estats Units, concretament a Washington D.C.
Va ser allà on començà a escriure articles sobre la seva experiència com a pilot. Aviat s'interessà per la literatura infantil i l'any 1943 publicava el seu primer llibre per infants, The Gremlins. A aquest el varen seguir molts altres títols entre els que destaquen alguns com Charlie i la fàbrica de xocolata, James i el préssec gegant, Matilda, Les bruixes,
i Històries imprevistes. També va escriure narrativa per adults amb força èxit, sobretot els seus llibres de relats curt, i es va dedicar a escriure guions de cinema i televisió, deixant una autobiografia en tres volums.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00