Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/03/2013

Els alumnes de secundària de l'Escola El Cim i de l'Institut Lluch i Rafecas participen de nou a la Confint

Els alumnes de VNG tindran l'oportunitat d'explicar com treballen per construir un futur sostenible Els alumnes de VNG tindran l'oportunitat d'explicar com treballen per construir un futur sostenible

La Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta celebra la primera trobada catalana a Barcelona el 29 d'abril

L'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas i l'escola El Cim de VNG participen un any més al procés Tinguem Cura del Planeta.
Una quarantena de centres de la XESC (Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya), del Programa Escoles Verdes, i de diverses poblacions catalanes, s'han inscrit a la primera Confint d'aquesta edició, la Trobada catalana, que es farà a Barcelona el 29 d'abril, i on participaran 160 alumnes de secundària amb els seus professors.

La Conferència Internacional de Joves "Tinguem Cura del Planeta" (CONFINT), és un procés de participació global impulsat pel Govern de Brasil, que convida als joves de secundària de tot el món a parlar de sostenibilitat, reflexionar, i actuar per millorar el planeta.
En cada procés se celebren diverses conferències per debatre i consensuar les responsabilitats i accions que els joves volen assumir. El primer procés va concloure el juny de 2010, a la Conferència Internacional del Brasil, on més de 400 joves es van trobar per redactar conjuntament la Carta Internacional de Responsabilitats "Tinguem Cura del Planeta", el full de ruta dels joves compromesos a construir un món més sostenible.
En el segon procés, el curs passat, els representants de l'institut Lluch i Rafecas i de l'escola El CIM ja van participar al CONFINT espanyol que se celebrava a Vitoria després de ser seleccionats a la trobada catalana de Barcelona que es va celebrar al novembre.

Cada conferència serveix per compartir les accions i intercanviar els nous reptes relacionats amb la Carta Internacional que tenen els centres de Catalunya, amb l'objectiu de crear espais de debat i intercanvi d'experiències, a través del treball territorial, per reflexionar i actuar per la millora del planeta.

En la trobada catalana s'escollirà els delegats que participaran en la Conferència Estatal. L'objectiu de la Confint catalana per aquest curs és centrar-se en relacionar els principals reptes socioambientals (locals i globals) amb el conjunt d'accions pròpies que porta a terme cada centre educatiu. A la trobada del 29 d'abril es vol construir una mirada conjunta de la nostra realitat socioambiental.

Més informació del Procés Tinguem Cura del Planeta (TCP), a http://www.xesc.cat/xesc/confint.html i a http://confint-esp.blogspot.com/
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00