Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/04/2013

Sant Jordi de paraules i llibres

A punt per Sant Jordi  A punt per Sant Jordi

La Xarxa d'Espais per la Llengua proposa una recollida d'eslògans per promoure el català, mentre que les biblioteques municipals organitzen activitats específiques durant aquests propers dies

Coincidint amb els dies previs de la diada de Sant Jordi i amb el mateix dia 23 d'abril, s'han organitzat a la ciutat diverses activitats relacionades amb el dia del llibre. Entre aquesta oferta hi ha la iniciativa Fes-te publicitari del català!, que promou la Xarxa d'Espais per la Llengua per tal de trobar un eslògan que animi a tothom a parlar i entendre el català. La iniciativa està adreçada a nens i joves d'entre 3 i 16 anys, que el proper dia 23 d'abril es podran adreçar a la pissarra que tindrà instal·lada la Xarxa davant del Teatre Principal per escriure el seu eslògan. Els participants podran guanyar entrades per al Zoo de Barcelona, Catalunya en miniatura o El bosc vertical i targetes regal de Viu Comerç. Abans de l'1 de maig es publicaran els eslògans guanyadors.

Quant a les biblioteques municipals, aquestes instal·lacions han preparat un bon gruix d'activitats al voltant de la diada de Sant Jordi. Fins al 30 d'abril està obert el 4t Concurs Infantil de Punts de Llibre a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. Es tracta de dissenyar un punt de llibre i enguany la temàtica escollida girarà entorn de la rosa de la llegenda de Sant Jordi. Hi poden participar nens i nenes des de 1r fins a 6è de primària. Les bases del concurs es poden trobar al web i a la sala infantil de la Biblioteca.

D'altra banda, aquest dimarts 16 d'abril, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà es presenta la guia de lectura Collita de 2012. La "Xarxa de biblioteques negres": biblioteques Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat, Montbau de Barcelona i Biblioteca Districte 6 de Terrassa, presenta la seva primera publicació col·lectiva. La guia Collita 2012 recull la novel·la negra i policíaca publicada al 2012 i una relació de festivals, jornades, congressos, etc. fets durant l'any, una relació dels premis de novel·la negra atorgats durant l'any, i la llista de les 25 novel·les negres més prestades durant 2012.

L'Hora del conte arribarà dissabte 20 d'abril, a les 12 h, a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, amb Saltironets, que es farà simultàniament amb llengua de signes. Al finalitzar el conte es difondrà el punt de llibre guanyador del 3r Concurs infantil de punts de llibre convocat per Sant Jordi 2012.

Del 22 d'abril al 6 de maig a les dues biblioteques municipals hi haurà una exposició del fons local dedicat a la gastronomia, i del 22 al 27 d'abril, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell oferirà una exposició del fons local de l'artista, amb una selecció de la seva biblioteca personal.

Per al dilluns 22 d'abril, de 20 a 22 h, és previst que les biblioteques celebrin la revetlla de Sant Jordi. Amb motiu de la diada, les biblioteques romandran obertes fins a les 22 h. Allà hi trobareu les novetats de Sant Jordi, l'edició de la guia amb aquestes novetats i els punts de llibre d'enguany. A més a més, a la biblioteca Joan Oliva els alumnes de l'Escola de Música Freqüències oferiran un concert a les 21.30 h i a la biblioteca Armand Cardona es podrà escoltar una audició de música durant les dues hores de revetlla i una hora del conte per adults a càrrec l'Eva Bolaño a les 20.30 h.

El dimarts 23 d'abril a la Biblioteca Joan Oliva i Milà es faran públiques les bases del concurs de microrelats Negroliva. Les bases es poden recollira la biblioteca o consultant-les al bloc Fora del prestatge
 
I també el dia de Sant Jordi els Pabordes 2013 i la Federació d'Associacions pel Carnaval tindran parada a la rambla Principal, davant del teatre. A la parada dels Pabordes podreu apadrinar una de les alfàbregues que perfumarà, a l'agost, la nostra ciutat, a més, de poder adquirir marxandatge i cava de la Festa Major. Quant a la parada de la Fac, allà podreu conèixer els organitzadors del Carnaval, que escoltaran les teves aportacions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00