Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/12/2014

El Foment Vilanoví s'omple per celebrar el Dia Internacional del Voluntariat

L'acte va omplir la sala del Foment         L'acte va omplir la sala del Foment

L'acte estava organitzat per la Mesa d'Entitats Socials, que treballen amb voluntariat i van voler agrair així totes les persones que dediquen part del seu temps a projectes socials

Prop de 120 persones van omplir dimecres el Foment Vilanoví per celebrar el Dia Internacional del Voluntariat, en un acte conduït desinteressadament per l'actriu i mestra Núria Valls.

L'acte estava organitzat per la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú, ja que totes les entitats membres de la Mesa treballen amb voluntariat. És per aquest motiu que enguany Vilanova s'ha sumat a la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que va ser el passat 5 de desembre.
Justament aquest 2014 la Mesa ha estat treballant el tema del voluntariat, per millorar l'acollida i la vinculació i oferir formació. Per això dimecres es va aprofitar per reunir persones voluntàries vinculades a diferents projectes i entitats socials que normalment no es troben.

La celebració va començar amb una actuació teatral de Vilanova Actua, una entitat de lleure sense ànim de lucre, que treballa especialment amb infants i joves amb alguna discapacitat. El teatre és una activitat emmarcada dins de la seva activitat regular, i els esquetxos, sota el títol "Jo sumo-Sóc voluntariat" van ser preparats especialment per aquest acte.

Seguidament dos membres de la Mesa, Ramon Carbonell de Caritas Interparroquial i Pau Jasanada de Creu Roja, van presentar la Mesa d'Entitats Socials de VNG, explicant què és aquest espai de treball compartit entre les 11 entitats socials, la regidoria de serveis socials i el pla local d'inclusió social, i fent èmfasi en la necessitat d'unir esforços davant la complicada situació social actual.

Totes les persones que van assistir a l'acte van escriure abans d'entrar una paraula que definís el voluntariat per a ells. Aquestes paraules es van buidar en un "núvol de paraules", un plafó que es va omplir amb paraules com compromís, compartir, ajudar i alegria.

Després de presentar el núvol, va ser el moment de la xerrada que va oferir el periodista vilanoví Francesc-Marc Àlvaro, que en la seva trajectòria professional sempre ha estat vinculat amb temes socials. L'any passat, per exemple, va escriure un article a La Vanguardia sobre com l'havia impressionat la operativa i la solidaritat de la gent a Vilanova per al recapte d'aliments organitzat per la Mesa d'Entitats.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00