Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/11/2015

Aquest cap de setmana, teatre, dansa i música clàssica

Els components de La Rapa Teatre          Els components de La Rapa Teatre

La companyia garraf-penedesenca La Rapa teatre porta divendres al Foment 'L'Adulador', amb les entrades exhaurides. Se'n farà una nova representació a la primavera

La bona acollida de l'obra “L'Adulador”, amb entrades exhaurides des de les primeres setmanes de venda d'entrades, ha propiciat la recerca d'una nova data de representació, que serà durant la primavera de l'any vinent, en el marc de la propera temporada d'arts escèniques.

Divendres a les 9 del vespre el Foment Vilanoví acollirà la representació d'aquesta obra de Carlo Goldoni per part de La Rapa Teatre.
Aquest clàssic de Goldoni fa 265 anys ja denunciava fets i situacions molt actuals. Sigismondo, el secretari del governador de Gaeta, el senyor Sancio, és un home intel·ligent i cínic que ha traçat un camí secret a través d'una societat de castes, utilitzant la més pèrfida de les armes: l'adulació, l'art de la falsedat i el servilisme per obtenir poder i diners. Aviat esdevé l'home a l'ombra, l'intermediari totpoderós que enganya els comerciants, controla la justícia, la hisenda i el comerç de la ciutat, i fomenta els amors clandestins del capritxós governador i de la seva dona. Però un fatal desenllaç el sorprendrà.
La Rapa Teatre és una nova companyia que neix a redós d'un grup de professionals de les arts escèniques que resideixen a la zona del Garraf i el Penedès. Persones que s'han format professionalment en diverses vessants teatrals i que volen fer del Penedès el seu¿ quilòmetre zero, fugint de la idea que tot el que té èxit ha de ser de Barcelona, i fent del propi territori l'indret de creació.¿ ¿
L'obra s'emmarca en la línia de programació del Principal que dóna suport a la creació de projectes de joves professionals de l'escena. Alhora, es tornen a traspassar les fronteres físiques del Principal per programar en altres espais, amb l'objectiu d'arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques.
Més informació a http://larapateatre.wordpress.com/ i a www.elprincipal.cat

Dissabte és el torn de la dansa. El Teatre Principal acollirà, a les 7 de la tarda, l'espectacle “Camins”, de la Kulbik Dance Company en coproducció amb el Mercat de les Flors de Barcelona. Un espectacle per a tots els públics, recomanat a partir dels 6 anys, que parla d'un viatge, un recorregut per l'espai i el temps amb la imaginació com a únic aliat. La companyia aposta per la fusió del hip hop amb la música electrònica, blues, jazz, funk o reaggae, tot vertebrat per les tècniques més rellevants de l'street dance, com popping, animation, locking, hype… i altres disciplines com la dansa contemporània, la poesia o el mim.
Kulbik Dance Company és una companyia jove però amb una trajectòria solvent i contrastada que augura un futur sòlid, amb projecció nacional i internacional.
Més informació a http://www.kulbik.com. Compra d'entrades a www.elprincipal.cat

Finalment, diumenge se celebra la festivitat de Santa Cecília, la patrona dels músics. I sota el lema “Santa Cecília amb el Concurs Maria Canals”, el pianista ucraïnès Danylo Saienko, primer premi 2015 del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, oferirà un concert a l' Auditori Eduard Toldrà a les 7 de la tarda.
Saienko actua a la nostra ciutat gràcies a la col·laboració que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú manté amb el Premi Internacional Maria Canals de Barcelona.
Danylo Saienko va néixer el 1991 a Lviv (Ucraïna). Va començar a tocar el piano a l'edat de sis anys. Es va graduar a la prestigiosa Escola de Música especialitzada Salomé Krushelnytska per a nens dotats a Lviv (Ucraïna) a la classe de piano de Yuri Moysyak. Al 2009 Danylo Saienko estudia a l'Acadèmia Nacional de Música de l'Estat Mykola Lysenko a Lviv (Ucraïna) amb el professor Yozif Ermini. I des de 2014 estudia amb Anna Vinnizka.
A la nostra ciutat interpretarà al piano peces de Schubert, Debussy, Mozart i Ginestera.

Més informació a www.mariacanals.cat. Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00