Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/02/2014

Més de 1600 contribuents s'acullen al pagament bonificat d'impostos

Els pagaments de l'Impost de Béns Immobles i l'Impost sobre Activitats Econòmiques al llarg del gener tenia un descompte del 5%

Més de 1.600 contribuents s'han acolllit aquest mes de gener al pagament bonificat de l'Impost sobre els Béns Immobles i l'Impost sobre les Activitats Econòmiques de 2014. Aquest és el segon any que l'Ajuntament de VNG ha ofert la possibilitat de fer el pagament avançat d'aquests dos impostos, amb una bonificació del 5% de l'import. Les sol·licituds de pagament bonificat han suposat uns ingressos propers als dos milions d'euros per la hisenda municipal.

El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, considera que aquesta és una mesura avantatjosa tant per la ciutadania com per l'Ajuntament perquè "els ciutadans s'estalvien un diners i l'Ajuntament també". Els ingressos fruit del pagament avançat permeten a la hisenda municipal no haver d'utilitzar tant les pòlisses de crèdit, que tenen interessos moltes vegades superiors al 5% "i això acaba sent un benefici per a tothom perquè és un estalvi en el pagament de costos bancaris". És per això que el regidor es mostra agraït per l'esforç de les persones que s'han acollit a aquesta mesura.

En el segon any de vigència de la bonificació pel pagament el mes de gener hi ha hagut un increment del 35% pel que fa al nombre de persones que ho han sol·licitat. L'import recaptat és també superior a l'any 2013, en un 24%.

El govern municipal ha treballat a través de les ordenances municipals per flexibilitzar i facilitar el pagament dels tributs locals, conscient que la situació econòmica d'algunes famílies és dolenta pels efectes de la crisi. A la vegada la regidoria d'Hisenda vol millorar la situació de la tresoreria per tal de poder escurçar el termini de pagament de les factures als proveïdors per no generar també problemes en l'economia d'aquestes empreses i els seus treballadors.

Altres facilitats vigents en el pagament d'impostos son la possibilitat de fraccionar els pagaments per imports inferiors a 3 mil euros, fins a 12 mesos sense interessos i la subvenció del 50% de la quota de l'Impost sobre Vehicles als aturats de llarga durada amb baixos ingressos, i a les petites empreses que tinguin pèrdues.

Els terrenys destinats activitats agràries continuen tenint una la subvenció d'un 75% i les famílies monoparentals tenen els mateixos avantatges que les famílies nombroses.

Pel que fa a la dinamització econòmica, continuen vigents les bonificacions a l'Impost sobre Construccions, a la Taxa per intervenció en activitats d'edificació, i a la Taxa per intervenció integral en activitats per impulsar la rehabilitació, el manteniment del teixit productiu existent i per afavorir la implantació i creació de nova activitat econòmica.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00