Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/07/2016

S'obre la porta a la instal·lació d'hotels de petit format al centre de Vilanova i la Geltrú

S'espera que edificis del Pla de Catàleg es puguin rehabilitar gràcies a aquest nou ús

El regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú,Gerard Llobet, ha presentat aquest matí l'aprovació inicial de la modificació del Pla General sobre l'ús hoteler. Aquesta acció va ser aprovada pel Ple municipal aquest dilluns i suposa l'ampliació de l'ús hoteler a tota la ciutat. Des de 1981 aquest ús no estava permès pel Pla General a diferents zones del centre de la ciutat. Segons Llobet, aquest objectiu va d'acord amb el model de potenciar i regenerar el centre històric de la ciutat. "La ciutat té una gran centralitat al territori en aspectes comercials i de serveis, i això el que fa és reforçar aquesta centralitat, ampliant la diversitat d'usos, d'acord amb el que diu el Pla d'Actuació Municipal d'anar fent modificacions en el planejament per tal d'adequar-nos a les necessitats econòmiques i socials. També ens havíem d'adequar al que diu la normativa, en el sentit que no es poden posar restriccions a les futures activitats econòmiques."

Aquesta aprovació inicial vol reparar el planejament d'acord amb un model que potencia i regenera el centre històric amb diversitat d'usos, en sintonia amb el Pla d'Actuació Municipal 2015- 2019, i l'estratègia turística i hotelera de la ciutat. Així mateix, vol donar resposta a demandes formulades en relació a usos possibles i donar compliment als objectius de la normativa urbanística i d'activitats actual, tant a la regeneració urbana com a l'accés a l'activitat econòmica. A més, aquesta acció posarà en valor els edificis que formen part del Pla Especial i Catàleg del Patrimoni de la ciutat amb usos compatibles.

Per Gerard Llobet es molt important l'efecte que això pot tenir en "possibilitar la rehabilitació, manteniment i protecció d'edificis patrimonials inclosos al Pla de Catàleg amb l'activitat de l'ús hoteler. Dins d'aquest àmbits trobem la majoria d'edificis del Pla de Catàleg de Patrimoni existents, i el que permet és que els usos habituals destinats a habitatge o a baixos comercials, es podran ampliar a l'ús hoteler. Algun d'aquests edificis són de molt difícil manteniment, pel seus valors arquitectònics i patrimonials. Creiem que incorporar un ús d'aquestes característiques ajudarà a fer més rendible la rehabilitació i la intervenció en aquestes construccions."

Aquests nous usos estaran molt regulats donat que el règim de l'ús hoteler es farà en la modalitat de petits establiments, on hi haurà un màxim de 16 habitacions amb una ràtio de 40 m2 per habitació. També destaca el fet que s'exonerà del compliment de la reserva de sòl per a aparcament a les edificacions incloses en el Pla de Catàleg, sempre i quan aquesta actuació malmeti les característiques tipològiques i compositives de les edificacions. Amb això es vol mantenir la coherència amb el planejament i usos que es proposen pel centre històric de la ciutat. Finalment, Gerard Llobet ha destacat que aquest fet servirà per a "facilitar la implantació de noves activitats i generar llocs de treball. També potenciarà la resta d'usos del centre històric, d'acord amb les determinacions del planejament, eminentment comercials i terciaris, i serà totalment compatible amb l'ús residencial predominant. Val a dir que històricament ja hi havia hagut molts establiments hotelers al centre de la ciutat que, per diverses circumstàncies, van anar desapareixent. Per tant aquest model no es estrany ni forçat."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00