Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2014

L'Escola de Formació Aeronàutica de VNG prepara el nou curs amb novetats

  D'esquerre a dreta, Jordi Pons, Ariadna Llorens i Àlvaro Molinuevo    D'esquerre a dreta, Jordi Pons, Ariadna Llorens i Àlvaro Molinuevo

Per donar a conèixer els estudis de Tècnic de Manteniment d'Aeronaus, les sortides professionals i l'alt índex d'inserció laboral, dissabte 31 de maig es farà la jornada de portes obertes

Dissabte 31 de maig, l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) celebra la seva jornada de portes obertes amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta formació, única a Catalunya i amb un alt índex d'inserció laboral. L'EFAV ofereix formació per a l'obtenció del títol de Tècnic en Manteniment d'Aeronaus de les subcategories A1, A2, B1.1 i B.1.2.

En la presentació de les novetats del curs 2014-2015 i fent balanç del curs que està a punt de finalitzar, la regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens ha destacat que "des de l'IMET-Ajuntament de VNG s'ha fet una aposta important per la formació aeronàutica juntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb qui vam signar un conveni i de la qual actualment podem dir que té un índex d'ocupació molt elevat". En aquest sentit, la regidora Llorens ha explicat que "s'ha incrementat la demanda de places per accedir a la formació aeronàutica tant d'alumnes de la ciutat com del país i de l'estat espanyol". Actualment el 15% d'alumnes de l'EFAV són de Vilanova i la Geltrú, un 75% són d'altres localitats catalanes i el 10% restant provenen d'altres punts de l'estat espayol.

Entre les raons que expliquen aquest bon moment que viu l'escola aeronàutica, segons la regidora Ariadna Llorens hi ha factors com la creació del Consell Assessor de l'Aeronàutica, creat el juny de 2013 i format per les principals empreses del sector com Ibèria, AirEuropa, Airbus, o Servitech, entre d'altres. Per a la regidora Llorens "comptar amb l'assessorament de les empreses ha permès que l'escola ofereixi una formació més adaptada a les necessitats de mercat laboral i alhora ha afavorit la inserció de l'alumnat per fer pràctiques a les empreses". Actualment són una vintena d'alumnes els que realitzen pràctiques a les empreses, la majoria dels quals quan finalitzen obtenen un lloc de treball al mateix lloc on realitzen les pràctiques de la formació. Per la seva banda el director de l'escola, Àlvaro Molinuevo, ha explicat que la creació del consell assessor "ha fet possible que les grans empreses coneguin l'escola des de dintre i hi confiïn molt més de manera que en acabar les pràctiques no dubten a contractar l'alumnat".

També aquest ha estat el primer curs que s'ha posat en marxa la formació prèvia que es realitza conjuntament amb la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya ubicada a Sabadell. El secretari i responsable de Formació i Taller de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC) i, professor també de l'EFAV, Jordi Pons, ha destacat el bon funcionament d'aquest primer curs i ha avançat que "de cara al curs vinent hem creat oportú ampliar el nombre d'hores de formació que passaran de 600 a 800 hores de formació". Aquest és un curs, segons ha explicat Jordi Pons, adreçat a alumnat amb algunes dificultats per seguir la formació de l'EFAV. A més, ha assenyalat el responsable de Formació i Taller de FPAC "estem pensant en incloure formació relacionada amb els ultralleugers, un sector emergent, amb l'objectiu que l'alumnat tingui vinculació també amb l'aeroport d'Igualada".

L'EFAV compta actualment amb un centenar d'alumnes i cada curs n'accedeixen 28 de nous. El darrer curs es va registrar més demanda de places que oferta i aquest curs es preveu que continuï aquesta tendència. Per aquest motiu, Ariadna Llorens ha afirmat que "si seguim amb aquesta tendència a l'alça haurem de plantejar fer un horari de tarda perquè tenim la responsabilitat de formar quanta més gent millor".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00