Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/07/2013

La II Trobada d'embarcacions clàssiques i tradicionals va aixecar força expectació

  El Ciutat de Badalona i el Santa Eulàlia a aigües vilanovines   El Ciutat de Badalona i el Santa Eulàlia a aigües vilanovines

La goleta "Aran" de Vilanova i la Geltrú va complir 110 anys amb un agermanament

La segona Trobada d'embarcacions clàssiques i tradicionals que s'ha celebrat ha Vilanova i la Geltrú aquest cap de setmana ha aixecat força expectació. La presència de la goleta vilanovina Aran, el quetx Ciutat de Badalona, el pailebot Santa Eulàlia i la barca mitjana Sant Ramon, que dissabte i diumenge van poder ser visitades a les instal·lacions del Grand Marina, es va veure complementada amb una dotzena de barques de vela llatina de diferents procedències de Catalunya, i que estaven amarrades al Club Nàutic Vilanova. La trobada va estar organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Club Nàutic Vilanova, el Consorci dels Colls i Miralpeix i els Amics de la goleta Aran.

Un dels actes principals de la trobada va ser el que es va dur a terme dissabte al matí per commemorar el 110 aniversari de l'Aran i que va consistir amb l'agermanament amb el Sant Ramon i el Ciutat de Badalona. Durant l'acte, el veterà maquetista vilanoví, Pere Dalmau, va lliurar un reproducció de l'Aran a la seva tripulació. La signatura de l'acta d'agermanament es va fer a la coberta de l'Aran amb els tres capitans dels vaixells i la presència institucional de la segona tinenta d'alcadia i regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia.

Tant dissabte com diumenge les quatre embarcacions grans van fer sortides amb públic al mar i es va poder gaudir de l'experiència de l'slow saling, o navegació tranquil·la sense motor.

Entre els actes de la trobada destaquen la visita al Museu del Mar de totes les tripulacions dissabte a la tarda i el sopar que dissabte al vespre es va fer a la terrassa del Club Nàutic. Diumenge al matí, i davant el Club Nàutic, es va fer la fusa d'una embarcació per ús públic.

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies de la Trobada a FLICKR
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00