Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/03/2015

Els contribuents s'estalvien 165.000 euros amb el pagament avançat de tributs

L'OAC i l'oficina de Recaptació tramiten les bonificacions al llarg del mes de gener   L'OAC i l'oficina de Recaptació tramiten les bonificacions al llarg del mes de gener

Creix el nombre de rebuts i de contribuents que s'acullen a les bonificacions en el pagament de l'IBIU i l'IAE

El resultat del pagament avançat aquest any 2015 de l'Impost sobre els Béns Immobles i de l'Impost sobre les Activitats Econòmiques ha suposat pels contribuents un estalvi de 165.300 euros. Enguany s'han pagat per avançat un total de 5.587 rebuts, la majoria pertanyents a l'IBIU. Aquesta xifra supera en més d'un miler els rebuts que es van pagar per avançat l'any passat, 4.250.

L'Ajuntament de VNG va posar en marxa l'any 2013 la possibilitat de fer efectius al llarg del mes de gener alguns tributs, amb un descompte del 5% sobre el seu import total. Aquesta mesura ha suposat uns ingressos a principis d'any de 3 milions d'euros, gràcies als pagaments de 2.031 persones i empreses. Aquesta xifra dobla gairebé el nombre de contribuents de l'any passat, que va ser de 1.285.

Per conceptes, cal destacar l'important augment en el pagament avançat de l'IAE, ja que una de les empreses capdavanteres de la ciutat s'ha acollit enguany a les bonificacions per primer cop.

De les dades de l'IBIU en resulta un increment important en el nombre de contribuents (58%) que no es correspon amb el mateix increment a l'import pagat (38%) perquè al 2015 s'han acollit a les bonificacions moltes persones amb rebuts d'import més petit.

El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, creu que aquesta ha estat una mesura encertada introduïda aquest mandat “perquè beneficia la ciutadania i les empreses que es poden estalviar diners i, a més, permet la disminució de la càrrega financera municipal i facilita poder tenir ingressos a principis d'any”.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00