Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/02/2015

La Diputació de Barcelona subvenciona amb 40 mil euros els treballs arqueològics a Adarró

La parcel·la municipal es podrà fer visible i consolidar per ser visitada     La parcel·la municipal es podrà fer visible i consolidar per ser visitada

La subvenció respon al treball continuat de l'Ajuntament amb la Diputació per consolidar elements patrimonials de la ciutat

La Diputació de Barcelona ha concedit a l'Ajuntament de Vilanova una subvenció de 40 mil euros (20 mil el 2015 i 20 mil el 2016) pels treballs d'excavació arqueològica i de consolidació arquitectònica de les ruïnes d'Adarró.
L'objectiu és excavar la part de la parcel·la anomenada municipal, que inclou una vil·la romana i un forn, i que actualment no es poden visitar perquè no són visibles.

El jaciment arqueològic d'Adarró, gestionat per la Diputació, inclou ara mateix una part excavada, consolidada, i per tant visitable on es pot veure un poblat ibèric. Però les runes d'Adarró tenen un gran valor arqueològic, que explica l'evolució dels poblats íbers fins a les vil·les romanes.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, s'ha mostrat molt satisfeta per la subvenció, i ha explicat que "el patrimoni ha estat un dels eixos del treball de la regidoria i una prioritat des de l'inici de la legislatura. La consolidació del jaciment d'Adarró pel que fa a la parcel·la municipal ha estat un dels objectius de la política cultural en l'àmbit patrimonial que alhora ens ajudarà a dignificar una part molt important del nostre passeig marítim. La Diputació de Barcelona comparteix aquests objectius i n'és part implicada en tant que titular de la parcel·la que ja es visita des de fa anys. Aprofito per agrair, una vegada més, a la Diputació de Barcelona, el suport tècnic i econòmic que ens brinda per tal de poder dur a terme aquesta consolidació de les ruïnes del jaciment d'Adarró, que era una de les assignatures pendents en patrimoni de la nostra ciutat i que cal recordar que, des de l'any 1998, no s'hi havia fet cap mena de treball ni d'intervenció".

Cal tenir present que el jaciment d'Adarró, amb la parcel·la municipal descoberta i consolidada, guanya en importància i categoria arqueològica, i en aquest sentit podria valorar-se la possibilitat de ser inclosa en les rutes de patrimoni iber. Així mateix, el jaciment d'Adarró forma part del discurs patrimonial de Vilanova i la Geltrú i quedarà incorporat, juntament amb el futur Espai Far, en la xarxa de museus de la ciutat i, per tant, en la nova web de patrimoni creada recentment des de l'Oficina de Patrimoni.

Més informació a www.patrimonivng.cat

L'any 2006 es van fer els darrers treballs arqueològics al poblat ibèric d'Adarró, però des de 1998 no s'ha fet cap treball a la vil·la romana, la que es troba a la parcel·la municipal. Aquesta subvenció de la Diputació permetrà dur a terme les excavacions a la part corresponent a la vil·la romana, i d'aquesta manera es podrà posar en valor tot el conjunt d'Adarró.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00