Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/09/2015

La Policia Local farà control de seguretat passiva la setmana vinent

 La campanya comença dilluns vinent La campanya comença dilluns vinent

Els agents realitzaran controls sobre l'ús del cinturó i del casc, i sistemes de retenció infantil

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú, coordinada amb el Servei Català de Trànsit, realitzarà del 14 al 20 de setembre una campanya de control de la seguretat passiva.

En aquests controls els agents comproven que els ocupants dels vehicles en circulació portin correctament cordats els cinturons de seguretat i que els passatgers menors d'edat vagin asseguts a les cadiretes i/o sistemes de retenció infantil, correctament cordats. També es controla l'ús del casc per part dels conductors de vehicles de dues rodes.

Campanya de seguretat passiva

campanya de seguretat ús del cascEl Servei Català de Trànsit realitza aquestes campanyes de sensibilització en matèria de seguretat viària amb l'objectiu de reduir la sinistralitat a la xarxa viària de Catalunya. Les campanyes es focalitzen en els sistemes de seguretat passiva: cinturó, casc i sistemes de retenció infantil.

Segons les dades del Servei, l'ús del cinturó de seguretat i el casc redueix en un 50% la gravetat de les lesions. Així mateix, augmentar en un 95% l'ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció per a infants reduiria 150 víctimes mortals l'any a Catalunya. D'altra banda, tot i que les motocicletes representen un 10% del parc de vehicles a Catalunya, estan implicades en un 30% dels accidents amb víctimes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00