Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/10/2015

'Smartphones: de la seduccio a l'addicció', al Campus Universitari de la Mediterrània

El matemàtic i pedagog, Joan Gómez i Urgellés va oferir una conferència adreçada a pares i educadors en la qual s'hi van aplegar una vuitantena d'assistents

Internet, la telefonia mòbil intel·ligent (smartphones), les xarxes socials i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) han esdevingut una eina imprescindible en la societat actual. Saber utilitzar aquestes eines, treure'n el màxim profit i no sucumbir-ne va ser el 'leit motiv' de la conferència programada pel Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) a càrrec del matemàtic i pedagog, Joan Gómez i Urgellés.

Prèviament a la intervenció del doctor Joan Gómez, la regidora d'Innovació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, va fer la presentació del contingut de la sessió destacant "que un dels objectius del CUM és oferir espais de debat i reflexió des d'una vesant científica i amb una perspectiva crítica que permetin aprofundir entorn temàtiques com la que planteja en Joan Gómez sobre el risc que suposa fer un mal ús de les tecnologies mòbils". Per a Ariadna Llorens, el CUM "és el reflex de la voluntat que té Vilanova i la Geltrú de ser una ciutat campus de coneixement" ofereint una programació d'àmbit científic, tecnològic i social adreçada tant a públics especialitzats, com és el cas dels congressos internacionals, com també a la ciutadania en general, amb activitats com la conferència celebrada ahir.

Quant a la ponència del doctor Joan Gómez, és destacable el paper que ha assolit la tecnologia i les xarxes socials avui en dia. Segons Joan Gómez, Internet, les xarxes socials i els smartphones són eines que ens permeten "motivar els alumnes, accedir a gran diversitat de canals d'informació i relativitzar l'espai/temps amb la possibilitat de treball en qualsevol lloc i amb qualsevol interlocutor". Així mateix, aquesta facilitat d'ús i accés pot esdevenir també un risc "quan les persones passen el dia connectats, en línia i pendents del mòbil, de les xarxes socials i d'Internet a cada moment".

La darrera sessió formativa del CUM, adreçada principalment a pares i educadors, va reunir una vuitantena d'assistents a l'auditori de Neàpolis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00