Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/10/2015

Comencen els actes de la Setmana de la Salut Mental

L'alcaldessa i la regidora de Serveis Socials i Salut van visitar el mural de la plaça de la Peixateria     L'alcaldessa i la regidora de Serveis Socials i Salut van visitar el mural de la plaça de la Peixateria

El mural participatiu de la Llar Pàdua enceta diversos actes que culminen el 12 d'octubre amb una caminada solidària

Un any més, Vilanova i la Geltrú se suma als actes de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental el 10 d'octubre. El primer acte el va organitzar dimarts la Llar Residència Pàdua a la plaça de la Peixateria, amb un taller participatiu i obert a tothom per sensibilitzar la ciutadania i promoure la inclusió social de les persones amb malaltia mental. De manera conjunta es va fer un gran mural i un berenar, en el qual van participar l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Serveis Socials i Salut Gisela Vargas.

Dijous es va celebrar la vuitena jornada de sensibilització comunitària del Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que va omplir de gom a gom la sala del centre cívic La Geltrú, i que va comptar amb la taula rodona "L'ètica en la societat contemporània".

Jornada salut comunitària

L'acte central de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Vilanova es farà divendres 9 d'octubre a la plaça de la Vila, amb la lectura d'un manifest, dos concerts, i el sorteig d'una estada rural. Les diverses entitats que organitzen actes amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG són: IMET-Projecte Matí, Grup Atra (Club Social del Garraf i Llar Pàdua), AFAMMG, ASSEVA (Associació per l'Empoderament i la Vida Autònoma), i el Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

La celebració clourà amb un dels actes que vol ser més participatiu: la 6a caminada popular per la salut mental, dilluns 12 d'octubre. Se sortirà a les 9 h des del centre cívic Sant Joan. La inscripció és gratuïta, i tothom qui vulgui participar a la botifarrada popular de després, haurà de pagar 4 euros. La passejada està organitzada per l'AFAMMG, Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf, amb el suport de l'Agrupació Excursionista Talaia.

Podeu consultar la resta del programa d'actes aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00