Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/04/2013

Els centres de secundària escullen el projecte de ciutat de l'Agenda 21

Els alumnes van exposar els projectes mediambientals que treballen al seu centre   Els alumnes van exposar els projectes mediambientals que treballen al seu centre

El CRIA acull la trobada de les escoles de secundària, on cadascuna presenta el seu projecte d'Agenda 21

El programa de l'Agenda 21 escolar del Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament ha organitzat un any més la trobada de centres educatius de la ciutat.
Mentre les escoles de primària es van trobar dijous passat, les de secundària van anar ahir dijous al Centre de Recursos i Informació Ambiental per explicar el projecte ambiental de cada centre, i per fer un treball en grup i avançar cap al Projecte de Ciutat. Es tracta d'un dels objectius de l'Agenda 21 escolar, i consisteix en buscar un projecte comú relacionat amb l'Agenda 21 perquè el puguin dur a terme tots els centres de la ciutat. En aquest sentit, s'ha apostat pel projecte de recollida i reciclatge de telèfons mòbils que ja es fa a l'institut Lluch i Rafecas.

La trobada intercentres de secundària arriba enguany a la setena edició, amb una trentena d'alumnes participants. Els delegats ambientals de les escoles participants han explicat els projectes que estan duent a terme al seu centre, utilitzant les noves tecnologies com a suport. Així, els de l'escola El Cim han explicat com han treballat aquest curs escolar per la Mobilitat Sostenible, i han mostrat els vídeos fets pels alumnes de 2n d'ESO per promoure i conscienciar tothom de la necessitat de cuidar el medi ambient.
Els alumnes de la USSE de l'institut Baix a Mar treballen el seu hort escolar, i han explicat el que cultiven i què en fan. L'altre projecte que treballen, el de reciclatge, ha servit per mostrar com han construït els seus propis contenidors per a separar la brossa, començant per la sala de professors. Fins i tot han construït un contenidor per a reciclar les càpsules de cafè, que transformen en anells o collarets.

Els alumnes de l'institut Lluch i Rafecas, per la seva banda, han explicat com va anar la seva participació a la Confint i com estan preparant la trobada del proper dilluns on s'escollirà els delegats que representaran Catalunya. També han parlat del seu projecte d'hort escolar, que es rega amb aigua de pluja, i que abasteix d'aliments el menjador de l'escola El Margalló després de passar totes les certificacions de qualitat i garantia del Departament d'Agricultura. Finalment, han explicat el projecte de recollida de mòbils i aparells electrònics a canvi de xocolata desfeta. Amb aquest projecte col·laboren amb l'Institut Jane Goodall, dedicat a la investigació de la vida salvatge, la conservació i l'educació ambiental, amb el projecte "Mobilitza't per la Selva", que inclou accions com el reciclatge de telèfons mòbils, reutilització del Coltan que contenen, i apadrinament de ximpanzés.

Un cop acabades les exposicions, s'ha donat un pas més de cara a aconseguir consolidar el projecte de recollida de mòbils com a projecte de ciutat. Es crearà un equip amb una comissió responsable de cada centre per a recollir, controlar i organitzar activitats per al projecte, sota la coordinació de l'equip d'Agenda 21 Escolar del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00