Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/01/2013

L'alcaldessa de VNG presenta el projecte de Clúster Nàutic i la candidatura per acollir la seu de la Facultat de Nàutica de Barcelona

La presentació va tenir lloc al Club Nàutic   La presentació va tenir lloc al Club Nàutic

Neus Lloveras va posar de manifest els actius acadèmics i econòmics que ofereix la capital del Garraf

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va explicar divendres a la tarda davant d'una cinquantena de persones el projecte de Clúster Nàutic de Vilanova i la Geltrú. Aquet projecte, segons va explicar Neus Lloveras, compta com a element clau la ubicació de la Facultat de Nàutica de Barcelona a la nostra ciutat. Després d'haver exposat la candidatura de la ciutat per acollir aquests estudis al secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, al rector de la UPC, Antoni Giró i al degà de la Facultat de Nàutica de Barcelona (FNB), Santi Ordàs, divendres va ser el moment d'explicar-ho als agents econòmics, socials, educatius i de recerca vinculats amb la capital del Garraf.

Sobre la voluntat d'acollir en el futur aquests estudis, l'alcaldessa de la ciutat va afirmar que "no estem dient que la Facultat de Nàutica hagi de marxar de Pla de Palau, però en cas que això passi, nosaltres hi volem intervenir". L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú va exposar els arguments que fan de Vilanova i la Geltrú un indret idoni per acollir la FNB, la gran quantitat d'actius amb què compta la ciutat (de l'administració, del coneixement, d'infraestructures, entre d'altres), el mínim cost econòmic que suposaria, i també per contribuir a l'equilibri territorial. "No tot s'ha de concentrar a Barcelona", va manifestar.

Amb els equipaments existents en aquests moments a la ciutat, la Facultat de Nàutica tindria els espais suficients per instal·lar-se immediatament i sense cost econòmic afegit, va defensar Neus Lloveras. "Ens atrevim a dir que som la millor opció econòmica, perquè en temps de crisi l'aspecte econòmic s'ha de tenir molt en compte. I també considerem que podem ser la millor opció acadèmica, perquè l'acollida que tindria la Nàutica a la nostra ciutat garantiria el millor ambient, amb els millors resultats". D'altra banda, ha afegit l'alcaldessa Lloveras, a Vilanova i la Geltrú no hi hauria dificultats d'espai per realitzar les pràctiques al port.

En la seva línia argumental, Neus Lloveras va anunciar que "volem convèncer la comunitat educativa de la Facultat de Nàutica de Barcelona que Vilanova i la Geltrú és la millor opció. Creiem que gran part de les postures en contra són per desconeixement. Si arriben a conèixer el nostre projecte segur que els podrem convèncer". A l'acte de presentació de la candidatura de Vilanova i la Geltrú com a possible seu de la Facultat de Nàutica de Barcelona hi va assistir, entre d'altres, el director de l'Incasol, Damià Calvet; la responsable de la zona portuària centre de Ports de la Generalitat, Margarita Díez; el director de l'EPSEVG, Frederic Vilà; l'administrador de l'EPSEVG, José Miguel Quiñones; el director del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques, Michel André; el president de la delegació al Garraf de la Cambra de Comerç de Barcelona, Amadeu Pujol; el secretari general de l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics; Miquel Guarné; el patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Illa; la representant de l'Institut Social de la Marina a VNG; Mercè Bolívar; la directora del Museu del Ferrocarril, Pilar Garcia; el president del Gremi d'Hoteleria, Jaume Martí; el president de l'Associació de Veïns del Barri de Mar, Luís Luengo; el secretari general de la intercomarcal Penedès Garraf del sindicat UGT, Francesc Rica, i la presidenta de l'associació Viu Comerç, Amèlia Maestre. També hi van assistir els regidors i regidores del govern municipal de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00