Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/01/2009

Efectes del temporal de vent a VNG

Senyal doblegada pels forts cops de vent  Senyal doblegada pels forts cops de vent

La Policia Local de VNG va rebre més de cent avisos a causa de la ventada del cap de setmana. La majoria de les incidències van ser lleus i no cal lamentar danys a cap persona

Vilanova i la Geltrú va patir durant tot el cap de setmana incidents provocats per les ventades, bàsicament la caiguda d'arbres, despreniments de teulades i contenidors bolcats. Per aquest motiu, des de la matinada de divendres a dissabte i fins diumenge a la tarda, la Policia Local va rebre 117 avisos. El quart tinent d'alcalde i regidor de Serveis Viaris, Juan Luís Ruiz, ha explicat que "les incidències han estat lleus i afortunadament no hi ha hagut danys personals". Amb tot, els desperfectes han estat nombrosos i es trigarà uns dies a calcular el cost que suposarà per a la ciutat. A la ciutat es van registrar vents màxims de 82,1 km/h a la zona de Sant Jordi i de 99,1 km/h al Club Nàutic.

La Policia Local i els bombers van fer més d'un centenar de sortides a Vilanova i la Geltrú i van comptar amb el suport de la Unitat de Serveis Municipals i de treballadors de l'empresa CESPA, concessionària del servei de jardineria, per tallar i retirar els nombrosos arbres i branques caigudes, així com tanques i lones publicitàries. Dissabte a la tarda la Policia Local va reforçar el seu servei per atendre els nombrosos incidents. El regidor de Serveis Viaris, Juan Luís Ruiz, ha volgut agrair "la professionalitat i el compromís dels serveis municipals que han treballat en el temporal".

L'Ajuntament va decidir seguir dissabte les recomanacions de la Secretaria General de l'Esport que suggeria la supressió de les activitats esportives, tant a l'aire lliure com en pavellons i també extremar les mesures de precaució. A partir de les quatre de la tarda, l'Ajuntament va tancar totes les instal·lacions esportives, és a dir, el pavelló del Garraf i el pavelló de les Casernes, la piscina del Parc del Garraf i la piscina municipal, el complex del Camp de Futbol , les pistes d'atletisme i les pistes poliesportives de la Collada. Les instal·lacions van reobrir amb normalitat el diumenge.

A banda, dissabte al matí, el vent va obligar a reubicar algunes parades del mercadal, a causa del despreniment d'unes planxes del sostre del Mercat Central. La caiguda d'un sostre damunt d'una canonada del gas va obligar a tallar el subministrament de gas i la circulació de vehicles durant una estona a la rambla de l'Exposició. A banda, l'acte previst a l'Envelat dissabte a la nit va quedar ajornat. Els organitzadors faran saber properament la nova data.

Fins ahir a la tarda s'han enretirat 53 arbres caiguts i s'ha intervingut en prop d'un centenar que tenien branques trencades i significaven un perill imminent. Tot i així, la Unitat de Serveis Municipals calcula que les tasques de tala i sanejament de l'arbrat duraran encara dues setmanes més. De moment s'ha actuat en els punts de la ciutat que presentaven més urgència, com carrers i escoles, però resta encara enretirar arbrat i brancatge de les urbanitzacions i de punts perifèrics com la Masia en Frederic i la Masia en Cabanyes. Entre els arbres que han ocupat la via pública, un pi centenari del parc de Samà va caure i va trencar el vas de l'estany. Un cop estigui buit i sec es podrà reparar. D'altra banda, des de dissabte s'han hagut d'enretirar tanques d'obres, pancartes i lones publicitàries arreu de la ciutat.

Dilluns, normalitat a les escoles

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de VNG va destacar que dilluns tots els centres escolars van poder obrir les seves portes i fer classe amb normalitat, tot i que s'havien rebut avisos de diferents escoles del municipi referents a incidències provocades per les ventades del cap de setmana. Majoritàriament es tractava d'arbres caiguts, del trencament de claraboies a les escoles de l'Arjau i de l'Aragai i d'una xemeneia a l'escola Llebeig, el trencament d'una tanca del pati d'uns 200 metres de l'escola Ginesta, on també va quedar una mica malmesa la teulada del parvulari, el despreniment de peces d'uralita de la teulada a l'escola Cossetània i el trencament d'una part de la tanca exterior del pati a causa de la caiguda d'un pi.

La regidoria va recomanar ahir dilluns a les escoles que els infants no sortissin al pati per evitar riscos. I, a l'escola de l'Aragai es va demanar als infants que anaven a dinar a casa seva que no tornessin a l'escola a la tarda, ja que s'hi estaven fent treballs de reparació d'una claraboia. Ahir dilluns i avui dimarts, tècnics de manteniment i arquitectes municipals visiten les escoles. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00