Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/03/2017

La Regidora de Convivència i Equitat es reuneix amb el Director General d'Acció Cívica de la Generalitat

200 alumnes de 5è de primària també van fer tallers participatius per al Pla de Civisme i Convivència  200 alumnes de 5è de primària també van fer tallers participatius per al Pla de Civisme i Convivència

L'objectiu ha estat conèixer i compartir els objectius i les accions en relació al civisme i la convivència, així com cercar elements per a la coordinació i el suport per part de la Generalitat

El passat dijous 2 de març la regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, es va reunir amb el Director General d'Acció Cívica i Comunitària, el vilanoví Bernat Valls, amb l'objectiu de conèixer i compartir els objectius i les accions en relació al civisme i la convivència, a més de cercar elements per a la coordinació i el suport per part de la Generalitat de Catalunya.
La regidora de Cultura, Convivència i Equitat va explicar al Director General la tasca realitzada des de l'aprovació de l'Ordenança de Mesures per fomentar el Civisme i la Convivència, així com les dificultats que es troba la ciutat en relació als actes incívics i l'alta despesa que suposa la restitució dels danys ocasionats per aquestes accions.

La Direcció General d'Acció cívica i Comunitària té entre els seus objectius fomentar i divulgar campanyes de civisme, dirigir i coordinar programes de desenvolupament comunitari, així com promoure la mediació comunitària en l'àmbit dels espais i equipaments cívics.

El 19 de gener de 2015 el Ple Municipal va aprovar l'Ordenança de Mesures per fomentar el Civisme i la Convivència a Vilanova i la Geltrú. El Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2016-2019 preveu redactar, donar a conèixer i desplegar un pla de xoc de civisme de la mà de tots els agents implicats.

Durant l'any 2016 s'ha realitzat una diagnosi tècnica sobre el civisme a la ciutat, a més d'un procés participatiu amb l'objectiu d'elaborar un Pla de mesures per fomentar el civisme i la convivència a Vilanova i la Geltrú de manera conjunta amb els agents implicats. En aquest procés hi han participat 30 persones com a representants d'entitats o bé a títol individual. D'altra banda, a partir d'una proposta d'una plataforma ciutadana, es van realitzar diversos tallers participatius dirigits a infants i joves en els que van poder fer propostes 200 alumnes de 5è de primària i 20 joves. En aquests moments s'estan recollint les aportacions en relació al civisme i la convivència a la ciutat, i s'està treballant una proposta de Pla.

El pressupost aprovat per al 2017 ha incorporat una nova partida de Civisme i Espai públic amb un import de 45.000€, destinada a donar cobertura a les accions d'aquest Pla que s'està definint.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00