Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/07/2015

L'Economat de VNG rep 4.500 kg de fruita i verdura

Aquesta setmana també han arribat 26 tones d'aliments secs provinents de la Unió Europea      Aquesta setmana també han arribat 26 tones d'aliments secs provinents de la Unió Europea

El projecte social de la nostra ciutat serà a partir d'ara un dels receptors del Programa del Servei de Regulació de Mercats Agroalimentaris

Aquesta setmana l'Economat de VNG ha rebut una important entrada d'aliments frescos, en concret 4.500 quilos de fruites i verdures com cogombre, pebrot o nectarines, procedents del SERMA, Servei de Regulació de Mercats Agroalimentaris del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta donació periòdica -a partir d'ara l'Economat rebrà uns 3 mil kg de fruita i verdura cada quinze dies- fa preveure que a partir de mig setembre gairebé no s'haurà de fer compra de fruita i verdura per a aquest projecte social, ja que la demanda quedarà coberta entre aquesta donació i les minves que es puguin rebre dels comerços locals.

Els principals beneficiaris del programa SERMA són les entitats i bancs d'aliments que han estat prèviament acreditades pel Departament d'Agricultura de la Generalitat. La Unió Europea subvenciona la retirada de fruites i hortalisses si es destinen a altres usos al marge del mercat, essent l'ajut humanitari el més important. A més, els agricultors desenvolupen, juntament amb el Banc dels Aliments, un projecte per convertir la fruita retirada en sucs naturals, que també es distribueixen entre les persones en situació de dificultat.

Economat nectarinesEconomat cogombres

La recuperació i distribució de producte fresc contribueix a la lluita contra la precarietat alimentària del nostre entorn i contra el malbaratament alimentari. La recuperació i distribució d'aliment fresc (fruita, verdura i sucs) és possible en bona part als programes de la Unió Europea, vehiculats a través del SERMA del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya, que dóna ajuts als productors pels excedents de producció. La legislació vigent estableix que aquests aliments han de ser distribuïts preferiblement de manera gratuïta a través d'entitats benèfiques.

Més donacions
A banda d'aquesta donació, la Unió Europea ha aportat aquesta setmana 26 tones d'aliments de llarga conservació, com arròs, llegum o galetes, que els voluntaris estan emmagatzemant aquests dies a l'Economat. Un Economat que ara mateix atén unes 600 famílies, i que ha trobat nous voluntaris entre els seus usuaris. La primera quinzena d'agost estarà tancat, i aquests dies s'estan fent entregues amb el doble de punts perquè les famílies usuàries puguin passar aquests dies. Aquest sistema, a més, permet la ràpida sortida dels aliments frescos que estan arribant, i que s'emmagatzemen e la cambra frigorífica de que disposa l'Economat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00