Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/05/2016

Aquest dissabte se celebra a Vilanova i la Geltrú la 5a edició de la Clàssica Isaac Gálvez

    Presentació Clàssica Isaac Gálvez, divendres 6 de maig Presentació Clàssica Isaac Gálvez, divendres 6 de maig

La prova, de 128 quilòmetres, té sortida i arribada des de la instal·lació esportiva que porta el nom del ciclista vilanoví.

La cinquena edició de la Clàssica Isaac Gálvez se celebrarà aquest dissabte 14 de maig. Divendres es va fer la presentació d'aquesta cursa que manté el recorregut de 128 quilòmetres d'anys anteriors, i que transcorre per les mateixes carreteres que el ciclista vilanoví feia servir per als seus entrenaments.

La directora de la cursa, Debora Gálvez, va explicar que es manté un circuit molt tècnic, avalat pels corredors d'anteriors edicions, amb grans desnivells i que en determinats trams permet les escapades. Sobre la participació, si bé, en anteriors edicions s'havia arribat a la xifra de 180 ciclistes, la coincidència enguany amb una altra prova, inclosa dins la Copa Espanya, farà minvar el nombre d'inscrits. "Aquesta cursa és puntuable pel rànquing de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme. Esperem que vinguin corredors d'arreu de la geografia catalana, així com del País Basc, l'Aragó o València. Malauradament la coincidència amb una cursa que es fa a Madrid farà que la xifra sigui menor de la que estem acostumats a tenir."

Debora Gálvez va voler agrair de manera molt especial l'esforç i el suport dels patrocinadors de la cursa, així com tot el treball dels voluntaris gràcies al qual permet garantir la seguretat dels ciclistes durant tot el recorregut.

Cursa ciclistaLa Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, va recordar la importància que té per a la ciutat celebrar aquesta prova, ja que el nivell dels competidors és molt alt. A més, va dir que també ens permetia seguir recordant la figura de l'Isaac i la seva exitosa carrera esportiva, amb la qual va portar el nom de la ciutat arreu del món.
Foto: Àngel Santos

Blanca Albà va dir que el ciclisme, des de la pràctica més lúdica fins a la més competitiva era una prioritat del govern municipal i que per aquest motiu es promocionarien i impulsarien accions de difusió i promoció d'un esport que a Vilanova i la Geltrú té un fort arrelament. "Volem promocionar totes aquelles activitats que tinguin en comú l'ús de la bicicleta, ja sigui en l'àmbit lúdic, amb les passejades o pedalades populars, com en competició de tipus amateur i professional".

Per la seva banda el President de la Unió Ciclista Vilanova i futur candidat a la presidència de la Federació Catalana de Ciclisme, Antoni Palacios, va explicar que la direcció de la Clàssica Isaac Gálvez manté l'objectiu de poder-se convertir ben aviat en una prova de la Copa Espanya. "El dia que tinguem els recursos suficients, treballarem perquè aquesta cursa s'inclogui dins la Copa Espanya. Aquest és un objectiu que tenim molt present, ja que magnificaria la repercussió de la prova i permetria que encara fossin més els ciclistes que hi volguessin participar."

Palacios va aprofitar per demanar a la regidora vilanovina un nou circuit de ciclisme, per tal de poder fomentar aquest esport entre els més petits, ja que l'actual espai d'entrenament no s'adequa a les necessitats dels seus practicants.

Els ciclistes sortiran des del davant del CEM Isaac Gálvez a les 15.30 hores. L'arribada serà al mateix lloc, al voltant de les 18 hores. Tota la informació sobre la cursa es pot trobar a l'adreça de Facebook.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00