Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/07/2015

El Ple aprova l'adequació de l'edifici annex a l'Ajuntament de VNG

Les obres es realitzaran mitjançant una subvenció de la Diputació de Barcelona. El nou edifici acollirà les regidories ubicades actualment en oficines de lloguer

El Ple de l'Ajuntament va aprovar aquest dilluns la primera fase del projecte d'adequació parcial de l'ampliació de la Casa Consistorial. Aquest edifici annex a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va ser objecte de rehabilitació de la façana exterior, tancament i coberta l'any 2010, mentre que les estructures i acabats interiors van ser posposats i, actualment, es preveu executar en una primera fase l'adequació de la segona planta per a fer-ne un ús administratiu.

Aquesta primera fase del projecte contempla l'adequació parcial de la primera planta i planta baixa per tal de facilitar l'accés al nou nucli de comunicació vertical des del vestíbul de la Casa Consistorial i habilitar una nova sortida d'emergència. En relació a aquest projecte, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, ha posat l'accent en la necessitat d'aprofitar les oportunitats que es presenten a l'hora de dur a terme una obra necessària i que "permetrà deixar de pagar una quantitat de diners important en concepte de lloguer de les oficines ubicades fora dels edificis municipals". Així mateix, segons ha explicat el regidor portaveu, Juan Luís Ruiz, en la compareixença setmanal del Govern davant dels mitjans de comunicació, "la voluntat és executar les obres en el mínim temps possible i instal·lar-hi els serveis que ara estan en d'altres indrets. L'objectiu és poder estalviar 120.000 euros anuals".

Per afrontar aquesta primera fase, que té un cost de gairebé 450.000 euros, el Govern municipal ha sol·licitat canviar la destinació de la subvenció atorgada per a l'edifici municipal que s'havia d'ubicar a la plaça del Port. En aquest sentit, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha explicat que "utilitzarem un import que no s'ha pogut aplicar de la subvenció de la Diputació de Barcelona de l'anterior mandat". "Són diners finalistes", ha dit l'alcaldessa Lloveras.

L'aprovació del projecte en el Ple celebrat aquest mes de juliol, amb els vots favorables del Govern municipal, ERC, Som VNG, Ciutadans i PP i l'abstenció del Grup Municipal de la CUP, permetrà que la Diputació de Barcelona valori la nova proposta i hi destini els diners previstos per a aquest concepte. Un cop aprovat el projecte per part del Consistori vilanoví, es preveu que la tramitació del mateix comporti l'aprovació definitiva a l'octubre vinent i l'inici d'obres es pugui realitzar a partir de febrer de 2016. L'execució de les obres té una durada prevista de nou mesos.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00