Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2015

En marxa una web que permet consultar al detall els pressupostos municipals

Neus Lloveras i Ariadna Llorens      Neus Lloveras i Ariadna Llorens

L'objectiu és mostrar a la ciutadania de la manera més transparent possible els ingressos i despeses de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha publicat tota la informació pressupostària des de l'any 2012. El web http://pressupostos.vilanova.cat/ presenta de manera gràfica i des de diferents punts de vista la previsió d'ingressos i despeses municipals en els darrers anys així com l'execució final dels pressupostos en el cas del darrer exercici.

L'objectiu d'aquesta publicació és seguir aprofundint en el treball per acostar la gestió municipal a la ciutadania. L'alcaldessa, Neus Lloveras, va explicar que es tracta de presentar les dades “de manera clara i accessible, perquè el ciutadà ho pugui trobar”. El web permet consultar les dades de manera global, agrupades per polítiques i també veure el llistat de despeses agrupades per àrees o per beneficiaris. Per Lloveras aquesta web “va bastant més enllà del fet de donar compliment a la Llei de transparència. Nosaltres com que hi creiem hem volgut anar més enllà i que realment el ciutadà tingui accés a total a la informació. La política ha de canviar, la ciutadania exigeix saber tot el que passa”.

Web pressupost 2

La regidora de Tecnologies de la Informació, Ariadna Llorens, va destacar que aquest web s'ha desenvolupat des dels serveis informàtics de l'Ajuntament utilitzant programari lliure i que es basa en fitxers opendata. “Presentem el tancament d'una feina que hem fet en 4 anys i que va començar amb la publicació del PAM. El que veureu com a gran novetat és el recorregut pels pressupostos municipals de manera gràfica i molt visual” va dir Llorens, “això és transparència total, tota la llista de despeses i per departaments”.

Web pressupost 1

Aquesta publicació està basada en un projecte de software lliure del Govern d'Aragó i presenta les dades dels pressupostos municipals fins al detall de factura per factura i l'agrupació per àrees o per proveïdors. Segons els responsables tècnics municipals, tot i que recentment s'han donat a conèixer portals de transparència pressupostària de diverses administracions, el grau de comprensió que permet aquest programa és dels millors.

La pàgina presenta també un apartat de glossari on s'expliquen els termes habituals que utilitza l'Ajuntament per presentar la informació econòmica.

La publicació de les dades dels pressupostos municipals en documents oberts, opendata, permet a més que algunes empreses i entitats puguin generar valor amb la informació.  L'ajuntament vilanoví ha començat a treballar per disposar d'un portal de govern obert que inclou el seguiment i l'estat d'execució del PAM, els indicadors de transparència i el  catàleg de documents opendata.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00