Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2009

El concurs lingüístic 'Pica Lletres' s'emetrà per Canal Blau

Enregistrament del concurs, als platós de Canal Blau Enregistrament del concurs, als platós de Canal Blau

El programa de televisió s'ha descentralitzat aquest curs en diferents demarcacions de Catalunya. Aquesta temporada hi han participat alumnes de secundària de cinc centres de VNG

Canal Blau emetrà el concurs lingüístic Pica Lletres, dedicat als estudiants de secundària. Aquesta setmana s'ha enregistrat als platós de la televisió vilanovina, amb la participació de 60 alumnes d'instituts del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat. El presentador és l'actor vilanoví Dafnis Balduz. Avui al vespre s'emet el primer programa.

Els concursants del Pica Lletres han de lletrejar paraules en català. Mitjançant eliminatòries, guanya l'equip que més paraules lletreja correctament. Els centres estan representants per equips de tres alumnes. En total hi haurà 13 programes, 10 de primera ronda, dos de semifinals i el de la final. Els objectius principals del concurs són entretenir, fomentar i promoure la lectura i l'ús de la llengua catalana, tant escrita com parlada.

Aquest curs la productora del Pica Lletres n'ha variat el format descentralitzant-lo en demarcacions del territori català similars a la divisió per vegueries. A l'àrea de Barcelona es produeixen dos concursos, un a Localia TV de Barcelona i un a Canal Blau. El que s'enregistra a Vilanova i la Geltrú és per a les comarques del Garraf i l'Alt Penedès, tot i que en aquesta edició del Pica Lletres també un centre de Collbató (Baix Llobregat) ha demanat de participar-hi.

El Pica Lletres del curs 2008-2009 compta la participació de 20 equips de tres alumnes de 3r d'ESO dels següents centres de secundària: IES Lluch i Rafecas, IES Joaquim Mir, IES Dolors Mallafrè, Escola el Cim i Escola Pia, de Vilanova i la Geltrú; IES Joan Ramon Benaprés i Escola Pia de Sitges; IES del Foix, de Santa Margarida i els Monjos, i SES de Collbató. Canal Blau l'emetrà cada divendres, a les 20.35 i les 22.35 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00