Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/05/2013

Paddle surf, caiac, vela i longboards, protagonistes del Juanita's Vilanova Beach Festival

Paddle surf         Paddle surf

Aquest festival d'esports de lliscament, el primer d'aquestes característiques que se celebrarà a VNG, tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny

Vilanova i la Geltrú es convertirà, els propers dies 8 i 9 de juny, en la capital catalana dels esports de lliscament amb rodes i al mar. El Juanita's Vilanova Beach Festival serà un punt de trobada pels practicants d'esports com el paddle surf, el caiac, la vela, el longboard, entre d'altres activitats.

Aquest festival esportiu, que se celebrarà entre la platja de Ribes Roges i al Molí de Mar, té un caràcter popular, tot i que també s'hi podran veure competicions i exhibicions a nivell professional. Al llarg del cap de setmana es realitzaran activitats d'iniciació i tastets a les diferents modalitats, proves de material, competicions i sortides per tal de donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les activitats de lliscament al litoral vilanoví. 

Cartell Juanita's

L'objectiu de l'activitat és donar el tret de sortida de la temporada d'estiu per a tots els practicants d'aquestes disciplines esportives en un marc lúdic i festiu com és la platja de Vilanova i la Geltrú. Les disciplines esportives que es realitzaran són:

Paddel Surf
Dissabte al matí (de 10 a 13 hores) es realitzaran sessions de formació inicial. Posteriorment tindrà lloc una competició entre les persones que hagin realitzat aquestes pràctiques d'iniciació. A més, dissabte a la tarda es realitzarà una travessa per les instal·lacions portuàries fins a la plaça del Port.

Diumenge al matí se celebrarà un curs d'iniciació per conèixer el paddle surf fitness, una nova modalitat esportiva, mentre que de 12 a 14 hores hi haurà classes de perfeccionament pels esportistes ja iniciats i que volen millorar el seu nivell.

Caiac
Dissabte al matí i per la tarda es realitzarà una travessa amb caiac de mar doble i autobuidable, que tindrà sortida des de la platja de Ribes Roges i arribarà a la platja Llarga. Es farà iniciació a la tècnica del caiac i es donaran explicacions per descobrir el litoral vilanoví i la seva fauna, a partir de la pràctica de l'snoorkel. A més, si hi ha onades es farà una iniciació al caiac d'onades.

Diumenge al matí es faran competicions amateurs amb tots els participants de les travesses amb els caiacs dobles autobuidables i amb caiacs individuals pels
més iniciats en aquest esport.

Veler Veler J-80

Vela (J-80) i Catamarà
Dissabte i diumenge al matí (de 12 a 16 hores) tindran lloc les sortides a bord d'aquests embarcacions.

Llaguts
Durant el matí de dissabte es podran realitzar travesses a bord d'aquestes populars embarcacions de rems.

Longboard
És una de les principals atraccions del festival Juanita's Vilanova Beach club, ja que comptarà amb la presència de diversos esportistes de renom en aquesta disciplina a la vegada que també permetrà la participació d'aficionats. En aquest sentit, es podran veure competicions de dancing (estil lliure), slides (curses de velocitat i frenades a la pujada del Far), slalom i hippie jump (salts d'alçada).

Aquestes competicions tindran lloc, dissabte a partir de 17 hores, als voltants del Molí de Mar, tot i que una hora abans se celebrarà una concentració a la zona del Monument a Francesc Macià on els participants faran diverses exhibicions.

Activitats complementàries
A banda d'aquesta vessant esportiva i competitiva, el Juanita's Vilanova Beach Festival comptarà també amb diverses activitats complementàries com una sortida nocturna en paddel surf i caiac (imprescindible portar un frontal), un sopar de germanor a la platja o la possibilitat d'esbargir-se a la Daurada Beach Club, entre d'altres. 

Les inscripcions, aquest cap de setmana
Qui vulgui formalitzar la seva inscripció de manera presencial ho podrà fer dissabte, de 10 a 14 i de 17 a 20 hores, en un estand que s'instal·larà a la plaça de la Vila. A més a més, en aquesta parada es podrà veure de primera mà el material que s'utilitza per realitzar aquests esports i veure una petita demostració d'alguns d'ells. En les properes hores s'activarà també la possibilitat de realitzar les inscripcions a través del web www.juanitasvilanova.cat/

El Juanita's Vilanova Beach Festival Club és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de VNG, empreses i clubs locals vinculats a l'activitat esportiva. A banda de la consolidació de Vilanova i la Geltrú i de les seves platges com un referent per a la pràctica d'aquest esport, la celebració d'aquest festival suposarà també una considerable activitat econòmica a nivell hoteler i de restauració.

A més a més, el festival vol retre homenatge a la Carpa Juanita, que ha estat durant molts anys un centre d'atracció de la nostra ciutat molt vinculat al mar, motiu pel qual s'ha triat el nom de Juanita's Vilanova Beach Festival.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00