Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/11/2015

Plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de violència masclista

L'acte va comptar amb representants de les diverses entitats que formen el Casal de Dones    L'acte va comptar amb representants de les diverses entitats que formen el Casal de Dones

La plaça de la Vila acull un any més la concentració i plantada d'espelmes del 25 de novembre

Després de la lectura del manifest al migdia, per la tarda van ser moltes les persones que es van voler trobar a la plaça de la Vila en motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones. El motiu era una concentració organitzada pel Casal de Dones i la Regidoria de Convivència i Equitat, que inclou una plantada d'espelmes en memòria de les víctimes (dones, infants, i alguns homes) de la violència masclista, més d'un centenar en el que va de 2015 a l'estat espanyol. L'acte, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Convivència i Equitat Teresa Llorens, va incloure la lectura d'un manifest de la Xarxa Feminista i va finalitzar amb una performance.

Vilanova i la Geltrú es fa ressò del 25N amb la voluntat de fer recular les conductes que permeten encara l'horror i el dolor que emana de la violència masclista. Les institucions i les entitats de la ciutat treballen en diverses accions per promoure la llibertat i l'equitat per sobre de les injustícies i les desigualtats. L'objectiu és garantir l'avanç efectiu en l'eradicació de la violència masclista, sense fer ni un pas enrere. És per això que s'aposta per augmentar la funció preventiva, posant l'accent en la millora de l'eficàcia del conjunt d'accions de sensibilització i educació des dels valors de l'equitat. Una acció política ferma que acabi amb la vulnerabilitat de recursos i protegeixi de debò els drets socials.
Des de la Regidoria de Convivència i Equitat, enguany s'han encetat projectes com el de Paternatge Responsable, donant eines per a una transmissió de models diferents i alternatius a la masculinitat hegemònica. I amb el Programa Relacions Lliures de Violència també s'està reforçant la promoció en totes les franges d'edat de la perspectiva de gènere en l'etapa educativa, oferint formació i un recull de materials i recursos pedagògics específics. D'altra banda, hi ha la doble tasca terapèutica i preventiva que es realitza en els Tallers de resiliència per a infants testimonis de violència masclista a les seves llars, una oportunitat de superació que de ben segur, transformarà en el futur maneres de ser, de pensar, de creure i de sentir de forma positiva.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00